FINA HRANA

Fina hrana i domaća atmosfera. Canopy by Hilton u Branimirovoj je dosta dobar izbor za vikend ručak

FOTO: Vjekoslav Skledar

Ako ovog vikenda nemate ideje gdje ćete na ručak, posjetite Canopy by Hilton u Branimirovoj. Isprobale smo par jela s njihovog menija

Već u nekoliko mjeseci, Canopy by Hilton u Branimirovoj postao je zanimljivo mjesto za poslovne i ležerne ručkove, a odnedavno u ponudi imaju i nedjeljni ručak koji okuplja čitave obitelji. Zanimljiv i ugodan ambijent prvo je na što obratite pozornost čim uđete kroz recepciju, a nakon toga vas dočekuju simpatični zaposlenici.

Prije nego krenemo o hrani, važno je napomenuti kako se u Canopyu zaista trude oko detalja do te razine da je svaki dio uređenja pomno osmišljen, pa su tako čak i uniforme, cjenici i detalji rađeni ručno. Fokus je na industrijski stil stare tvornice Uniona koja se prije nalazila u tom prostoru pa je sve u kombinaciji starih dijelova uz moderne dodatke i namještaj.

Chef kuhinje je Marinko Topalović koji slaže dnevne menije na temelju ponude na Dolcu, a gostima se čak pruža i mogućnost da s njim otiđu do tržnice. Atmosfera je jako opuštena pa jesti možete za velikim stolom iz kojeg vidite kuhinju i njihove peći. Odnedavno u ponudi imaju i igraonicu za klince te Family Reunion nedjeljni ručak na kojem pripremaju tradicionalna jela, a kako nam kaže Topalović, uvijek se nađe i nešto posebno fino za klince.

Jelovnik im se bazira u pravilu na domaćim jelima i autohtonim namirnicama. Mi smo isprobale četiri jela, od kojih tri možete naručiti u baru te su nekako više ‘ležerna’ te dva nevjerojatna koktela.

Goveđi burger


U ovom burgeru nalazi se podrbušina govedine koja zapravo stiže iz Amerike, točnije od nabavljača iz Kanzasa s kojima rade već duže vrijeme, a kako nam kaže Topalović, pokazali su se vrhunski. Meso je malo slabije pečeno i ima dodatno gorkast okus od pečenja na roštilju. Kako navodi, radi se na prirodnoj vatri kako bi se dobila prirodna aroma čime se dobiva lokalni okus jer ipak ne možemo bježati od vatre.

Uz burger dobivate i pomfrit koji je stvarno dosta dobar. Osjeti se velika razlika jer je tri puta termički obrađen, dva puta kuhan i jednom pržen kako bi se dobila hrskavost. Uz to se poslužuje i kečap koji također rade u kuhinji.

Vjekoslav Skledar

Grdobina i kozice uz palentu

Vjekoslav Skledar

Ovo je njihova verzija brudeta od ribljeg temeljca s kostima koji je posebno reduciran kako bi se dobila jačina okusa. Grodobina je također pečena i ima blagu gorčinu od vatre. Dodatak je mladi špinat i jedna od najboljih palenti koje sam probala. Radi se o kombinacije palente, mascarponea i hrena. Fina je, kremasta i kako nam kaže Topalović, kuha se tri puta duže nego inače i zbog toga dobiva tu kremastost.

Pulled pork sendvič

Vjekoslav Skledar

Pulled pork sendvič radi se od sporo pečene vučene svinjetine, a poslužuje se u somunu. Topalović često navodi kako se žele povezati s domaćom kuhinjom, a to je u ovom slučaju lepinja. Premda kod nas pulled pork nije najčešće jelo, lepinja je. Sendvič je također završavam u peći. Uz to se poslužuje salata od komorača s dressingom od limuna i meda. Prilog je pomfit od batata koji je odlično pečen i stvarno ukusan.

Posebna pizza

Vjekoslav Skledar

Kada želite isprobati malo drugačiju pizzu, ova je prikaz super kombinacije. Tijesto za pizzu blago je zapečeno, a za okus su zaslužni maslinovo ulje, carpacio jadranske tune, ljubičasti luk, cvijet soli i ukusna rikola koja poboljšava cijelu kombinaciju.

U ponudi osim finih jela imaju i zanimljive signature koktele. Tako smo isprobale Penkalu i Teslu koji su, pogađate, dobili ime po Nikoli Tesli i Slavoljubu penkali.

Tesla


Ako možda na prvu niste ljubitelj viskija, ovaj koktel će vas ugodno iznenaditi. Teslino najdraže piće bio je upravo viski pa je ovaj koktel napravljen od Jack Daniels viskija, džem od smokve i limunov sok, a završava se uz pjenicu od likera od lavande i crvenog papra i pasteriziranih bjelanjaka. Samo ova pjenica radi se tri sata i treba dosta truda oko ovog koktela, a to se i osjeti kada ga isprobate.

Penkala

Vjekoslav Skledar

Ovaj koktel zapravo je gin i tonik, a posebnu crvenu boju dobiva zbog soka od cikle koji se dodaje pred gostima što tada izgleda kao tinta. Dodaje se i đumbir koji savršeno poboljšava okus. Kao pravi specijalitet dobivate koktel koji se završava pred vama.