Fina hrana i domaća atmosfera. Canopy by Hilton u Branimirovoj je dosta dobar izbor za vikend ručak
Ako ovog vikenda nemate ideje gdje ćete na ručak, posjetite Canopy by Hilton u Branimirovoj. Isprobale smo par jela s njihovog menija
Već u nekoliko mjeseci, Canopy by Hilton u Branimirovoj postao je zanimljivo mjesto za poslovne i ležerne ručkove, a odnedavno u ponudi imaju i nedjeljni ručak koji okuplja čitave obitelji. Zanimljiv i ugodan ambijent prvo je na što obratite pozornost čim uđete kroz recepciju, a nakon toga vas dočekuju simpatični zaposlenici.
Prije nego krenemo o hrani, važno je napomenuti kako se u Canopyu zaista trude oko detalja do te razine da je svaki dio uređenja pomno osmišljen, pa su tako čak i uniforme, cjenici i detalji rađeni ručno. Fokus je na industrijski stil stare tvornice Uniona koja se prije nalazila u tom prostoru pa je sve u kombinaciji starih dijelova uz moderne dodatke i namještaj.
Chef kuhinje je Marinko Topalović koji slaže dnevne menije na temelju ponude na Dolcu, a gostima se čak pruža i mogućnost da s njim otiđu do tržnice. Atmosfera je jako opuštena pa jesti možete za velikim stolom iz kojeg vidite kuhinju i njihove peći. Odnedavno u ponudi imaju i igraonicu za klince te Family Reunion nedjeljni ručak na kojem pripremaju tradicionalna jela, a kako nam kaže Topalović, uvijek se nađe i nešto posebno fino za klince.
Jelovnik im se bazira u pravilu na domaćim jelima i autohtonim namirnicama. Mi smo isprobale četiri jela, od kojih tri možete naručiti u baru te su nekako više ‘ležerna’ te dva nevjerojatna koktela.
Goveđi burger
Grdobina i kozice uz palentu
Ovo je njihova verzija brudeta od ribljeg temeljca s kostima koji je posebno reduciran kako bi se dobila jačina okusa. Grodobina je također pečena i ima blagu gorčinu od vatre. Dodatak je mladi špinat i jedna od najboljih palenti koje sam probala. Radi se o kombinacije palente, mascarponea i hrena. Fina je, kremasta i kako nam kaže Topalović, kuha se tri puta duže nego inače i zbog toga dobiva tu kremastost.
Pulled pork sendvič
Pulled pork sendvič radi se od sporo pečene vučene svinjetine, a poslužuje se u somunu. Topalović često navodi kako se žele povezati s domaćom kuhinjom, a to je u ovom slučaju lepinja. Premda kod nas pulled pork nije najčešće jelo, lepinja je. Sendvič je također završavam u peći. Uz to se poslužuje salata od komorača s dressingom od limuna i meda. Prilog je pomfit od batata koji je odlično pečen i stvarno ukusan.
Posebna pizza
Kada želite isprobati malo drugačiju pizzu, ova je prikaz super kombinacije. Tijesto za pizzu blago je zapečeno, a za okus su zaslužni maslinovo ulje, carpacio jadranske tune, ljubičasti luk, cvijet soli i ukusna rikola koja poboljšava cijelu kombinaciju.
U ponudi osim finih jela imaju i zanimljive signature koktele. Tako smo isprobale Penkalu i Teslu koji su, pogađate, dobili ime po Nikoli Tesli i Slavoljubu penkali.
Tesla
Ovaj koktel zapravo je gin i tonik, a posebnu crvenu boju dobiva zbog soka od cikle koji se dodaje pred gostima što tada izgleda kao tinta. Dodaje se i đumbir koji savršeno poboljšava okus. Kao pravi specijalitet dobivate koktel koji se završava pred vama.