Relax

Imamo nekoliko osvježavajućih ideja s voćem. Idealni su za ove vruće, ljetne dane i zalaske sunca

a beautiful young girl in a yellow dress  sitting in the summer cafe and eating a donut

Volite borovnice, jabuke, bazgu, limetu i krušku? Zbog ova četiri ljetna osvježenja voljet ćete ih još više

Sastojci:

  • 300 g borovnica
  • 150 g mascarpone sira
  • ½ dl slatkog vrhnja
  • 100 g grčkog jogurta
  • 1 limun
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g integralnih keksa

Priprema:

Mikserom pomiješajte mascarpone, slatko vrhnje, jogurt i limunov sok. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer, pa još malo miješajte. Izmrvite kekse. U staklenu čašu prvo stavite dvije žlice izmrvljenih keksa, potom dvije žlice kreme, pa borovnice. Tako slažite dok ne dođete do vrha čaše. Zadnji red neka budu borovnice. Prije konzumacije ostavite u hladnjaku minimalno dva sata.

Borovnica je vitaminska bomba

U ovim malim plavim bobicama krije se velika snaga. Borovnice su bogate antioksidansima koji čuvaju srce i krvožilni sustav te pektinom koji djeluje sjajno za snižavanje kolesterola. Između ostalog, borovnice su izvor C vitamina (150 g svježih borovnica osigurava 41% od preporučene dnevne doze). Osim na tanjuru, male plave neodoljive su i u čaši Somersby Blueberry osvježavajućeg cidera – s intenzivnim mirisom suncem okupanih borovnica i pikantnog okusa. Poslužen u čaši punoj leda, ovaj cider osvježit će i najzahtjevnija nepca.


Sočni kolač s jabukama i čokoladom

getty

Sastojci:

  • 6 jabuka
  • 2 jaja
  • 300 g šećera
  • 400 g griza
  • 400 g mljevenih oraha
  • 100 ml ulja
  • 500 ml mlijeka
  • Prašak za pecivo

Preljev:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g maslaca
  • 8 žlica mlijeka

Priprema:

Jabuke operite. Ogulite i naribajte. U velikoj posudi dobro mikserom izmiješajte jaja i šećer, pa tako pjenastoj smjesti postepeno dodajte mlijeko, griz, prašak za pecivo i ulje. Potom dodajte mljevene orahe i naribane jabuke. Smjesu prebacite u namašćeni kalup za pečenje i pecite 40 minuta na 200 supnjeva Celzijevih. Za preljev: u posudi otopite čokoladu sa mlijekom i uljem. Kada se kolač ohladi, prelijte ga sa čokoladnim preljevom.

Jabuka donosi osvježenje

Ima ih puno vrsta i boja, ali bez obzira na to jabuka je voće u kojem se uživa tijekom cijele godine. Zbog velike količine dijetalnih vlakana koje se kriju u jednom plodu ovo je voće savršeno za olakšavanje probave, ali i poticanje imunološkog sustava. Dakako, možete ih gristi, ribati, kuhati, peći, omatati u „šlafruke“, ali je jabuka provjereno najukusnija kada joj se pridruži tamna čokolada.

Kada želite, pak, doživjeti spektakl od jabuke u čaši posegnite za Somersby Jabuka. Jabučni alkoholni cider u potpunosti je pripravljen od prirodnih sastojaka: sadrži jabučno vino i sok od jabuke, a njegov karakterističan okus dolazi do izražaja kada je dobro rashlađen i poslužen u čaši punoj leda. Ispunjen je nježnim mjehurićima uz 4,5 % alkohola sa samo 59 kcal na 100 ml.


Domaći sladoled od bazge i limete

getty

Sastojci:

  • 300 ml mlijeka
  • 125 g malina ili jagoda
  • 60 ml sirupa od bazge
  • 2 žlice soka od limete
  • 100 g čvrstog jogurta

Priprema:

Zagrijte mlijeko. Dodajte maline ili jagode, sirup od bazge i sok od limete. Pustite da se ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte jogurt i dobro promiješajte. Smjesu ulijte u kalupe za sladoled i ostavite preko noći u zamrzivaču.

Bazga i limeta su novi par

Svježi cvjetovi bazge tako divno mirišu, a kada se osuše savršeni su za pripremu soka od bazge. Podsjeća na djetinjstvo? Osim cvjetova i sokova, bazga ima još nešto neprocjenjivo: bobice koje su prebogate vitaminima C, B1 i E. Tko je u potrazi za pravim ljetnim osvježenjem pronaći će još jedan bogat izvor C vitamina – limetu čiji je okus mnogo, mnogo suptilniji od limunovog.

Upravo zbog svega toga navedenog Somersby Bazga Limeta je apsolutno savršeno ljetno piće. Lagani cvjetni voćni cider finog okusa bazge uz dodatak svježine u balansiranim notama limete pravo je osvježenje i idealno društvo za opuštanje s prijateljima uz zalazak sunca.


Muffini s kruškama

getty

Sastojci:

  • 3 kruške
  • 100 g keksa s maslacem (Petit Beurre ili Plazma)
  • 100 g šećera
  • 5 žlica glatkog brašna
  • Prašak za pecivo
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 žlice vode

Priprema:

Operite, ogulite i naribajte kruške. Ako su mekane, zgnječite ih vilicom. Kruškama dodajte kekse, šećer, brašno, čokoladu narezanu na kockice, prašak za pecivo i vodu. Tako pripremljenu smjesu stavite u namašćene kalupe za muffine i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.

Kruška popravlja sve

Kada su kriške u pitanju ljudi se dijele na one koji ih naprosto obožavaju i na one koji ih očima ne mogu vidjeti. Za ovu drugu kategoriju samo nekoliko činjenica. Kruška je čudesno voće koje sadrži vitamine C, B6 i K, minerale kao što su kalcij, željezo i magnezij, fosfor i cink…odlična je za regulaciju probave i očuvanje krvožilnog sustava. I zato je sva sreća što se s njom rade super zdravi deserti i pića.

Takav je – prirodan i osvježavajuć – Somersby Kruška. Cider pripremljen od fermentiranog soka od kruške i prirodne arome kruške u čijoj se pripremi ne koriste umjetni zaslađivači, arome ili boje. Idealan je za opuštanje ili večer s prijateljima. Dobro rashlađen i poslužen u punoj čaši leda osvježit će trenutke odmora.

 

Sadržaj donosimo u suradnji s brendom Somersby.