GASTRO

Đurina Hiža uvodi dostavu polugotovih proizvoda. Pulled pork i janjeće koljenice izgledaju primamljivo

FOTO: đurina hiža

Nova adventska ponuda Đurine Hiže nosi naziv Low&Slow

Možda ne možemo u naše omiljene restorane, ali oni, čini se, mogu u naše domove. Posljednji u nizu koji je pronašao novi put do svojih gostiju je Nikola Božić, koji stoji iza hvaljenog restorana Đurina Hiža iz Varaždinskih Toplica. Za vrijeme prvog lockdowna predstavio je projekt Deda ide po svijetu, u sklopu kojeg je svoje domaće delicije, ali i delicije drugih OPG-ova, vozio po cijeloj Hrvatskoj. Između ostalog, dostavljao i je krasne komade steakove, o čijoj bi pripremi temeljito educirao svakog tko se za nju interesirao, i nesebično podijelio savjete i trikove. Za blagdansko vrijeme pripremio je, u okviru spomenutog projekta, predstavio je i dodatni program, Low&Slow.

đurina hiža

Kako nam je Božić objasnio, dostavom gotove hrane gubi se dio kvalitete, pa se odlučio za dostavu polugotovih, vakumiranih proizvoda. Meso koje nudi priprema se vrlo sporo na niskoj temperaturi, na indirektnoj vatri oko 100 °C, što mu daje poseban okus, miris dima, sočnost i jedinstvenu aromu. Možete ih dovršiti kod kuće za desetak minuta; potrebno ih je zagrijati u pećnici, na tavi ili na grillu. U ponudi se nalaze svinjska rebrica, pulled pork i janjeće koljenice (sve spravljeno u smokeru), a u pripremi su i juneća rebra (short ribs). Više informacija o dostavi navedenih proizvoda, ali i onih drugih, poput burgera i steakova možete pronaći na Facebook stranici ili se javiti na mail adresu dedaideposvetu@gmail.com.

đurina hiža