VIKEND RECEPT

Dugo nismo vidjeli ljepšu tortu od ove s jagodama i čokoladom. A imamo i recept

Marija Herjavić Jerkić otkrila nam je kako se točno priprema

Pregledavajući bespuća objava na Instagramu, naišli smo i na jednu koja nam je posebno privukla pažnju. Radi se o torti s jagodama i čokoladom, koju smo pronašli na profilu Marije Herjavić Jerkić. Osim što vizualno izgleda prekrasno, Marija nam je otkrila i kako je izuzetno ponosna na to koliko je ukusna. Priprema nije previše komplicirana, a sve detalje možete provjeriti u nastavku.

TORTA S JAGODAMA I ČOKOLADOM

@marija.h.j

Što trebamo?

Biskvit

5 jaja
100 g šećera
100 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
100 g heljdinog brašna
1 jušna žlica kukuruznog škroba
sjemenke vanilije

Krema

200 g čokolade za kuhanje
2 jušne žlice mascarponea
200 ml slatkog vrhnja

Ostalo

pekmez od bobičastog voća
jagode
čokoladna glazura

@marija.h.j

Kako pripremamo?

Pjenasto umutiti žutanjke s pola šećera, dodati omekšali maslac, pa otopljenu čokoladu, vaniliju i na kraju brašno. Kad se sve dobro poveže, dodati istučene bjelanjke s polovicom šećera i škrobom. Prebaciti u maslacem premazani kalup i peci 45 minuta na 170 stupnjeva.

Kremu pripremiti tako da otopljenu čokoladu dodamo u mascarpone i dobro promiješamo. Sve ubacimo u tučeno slatko vrhnje i dobro povežemo. Pečeni i ohlađeni biskvit prerezati na tri dijela. Donji dio premazati marmeladom i po tome posložiti jagode. Preko njih malo šlaga (s ostacima otopljene čokolade), i preko toga stavimo srednji biskvit. Na njega stavimo kremu pa zadnji biskvit. Tortu premazati marmeladom, preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti jagodama po želji.

*Rađeno u kalupu promjera 20 centimetara.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube