VIKEND RECEPT

Za vikend se zasladite ovom čokoladnom tortom s keksima. Jako se jednostavno radi

FOTO: @marija.h.j

Recept nam je dala food blogerica Marija Herjavić Jerkić (@marija.h.j)

Tko još može reći ne čokoladnoj torti? A ako vam kažemo da će vas tražiti između pet i deset minuta pripreme? Mi uopće ne dvojimo; ovaj vikend pripremamo upravo nju. Čokoladnu tortu s keksima koja nas je osvojila na prvi pogled pronašli smo na Instagram profilu food blogerice Marije Herjavić Jerkić (@marija.h.j), a inspirirana je kraljicom Elizabetom. Kako su se britanski mediji povodom njezine smrti raspisali o svemu što je voljela i radila za dugog života, doznalo se i da joj je upravo ovaj tip torte, s čokoladom i keksima, bio omiljen. Cijeli, doista jednostavan recept koji od vas neće tražiti ni da palite pećnicu, donosimo vam u nastavku.

Čokoladna torta s keksima

@marija.h.j

Što trebamo?

230g Petit Beurre keksa (Marija je koristila integralne)
115g omekšalog maslaca
115g šećera
115g tamne čokolade
1 jaje

230g tamne čokolade za glazuru

Kako pripremamo?

Maslacem premazati i masnim papirom ili prozirnom folijom obložiti okruglu posudu promjera 18-20 centimetara, ne mora biti pogodna za pećnicu.

Maslac pjenasto izmiksati sa šećerom dok se šećer ne usitni. Dodati jaje i nastaviti dalje miksati. Kad se sve lijepo pjenasto poveže, dodati vruću otopljenu čokoladu i nastaviti miksati. Na kraju umiješati polomljene kekse, ne na presitno. već otprilike veličine badema. Dobro umiješati da se kremom oblože svi komadići keksa. Pažljivo prebaciti u posudu, pazeći da je, pogotovo dno koje će biti gornji dio torte, dobro utisnuto i da nema praznina. Staviti u hladnjak na nekoliko sati da se stisne.

Ohlađenu tortu preokrenuti na pladanj i preliti čokoladnom glazurom.