KOKTELI

Dobile smo preporuku za pet zanimljivih koktela uz koje možete pozdraviti ljeto

Jesen samo što nam nije stigla, a mislimo da bi bilo super proslaviti ljeto uz ove fine koktele po preporuci Lori Brnčić

Za par dana nam stiže prava jesen, ovaj put i ne samo uz vremensku prognozu nego i kalendarski. Malo je teško prihvatiti da više neće biti vrućih dana, ispijanja koktela na plaži i toliko sunca. Baš zato mislimo da bi bilo super da ovaj vikend iskoristite da pozdravite ljeto.

Pet finih koktela koje možete pronaći u Zagrebu

Razgovarale smo s majstoricom kave Lori Brnčić koja se već dugo vremena bavi barmenskim poslom i koktelima. Sa svojom karijerom započela je prije četiri godine, nedavno je sudjelovala na coctail weeku kao barmen za Vivat bar, a svako malo vodi radionice i masterclassove s kolegama barmenima. Ukratko, ako netko dobro poznaje koktele, to je ona.

Baš zato smo ju tražili da nam da popis najdražih pet koktela koji bi mogle pripremiti ovog vikenda.

Bramble

“Moj osobni favorit – gin, limun, creme de mure. Svježina ukombinirana s bobicama. Još draža varijacija, odnosno twist na klasik mi je kada se u taj koktel ubaci note đumbira. Nekad se to moglo pronaći u odajama Šupe i samo čekam da netko to ubaci nazad na svoje liste. Taj spicy kick dovede koktel na novu dimenziju osvježenja – lagano jesenskog zagrijavajućeg osvježenja”

Dark and stormy

“Jednostavan klasik koji je nezaobilazan dio kućnih druženja s kolegicom kod nje. Sve potrebno za to su fini tamni rum, ginger beer i limeta. Za rum i ginger beer se brine ona, a limete joj donesem svaki put kad dođem.”

French 75

“Za sve bruncheve ikad. Gin, limun, šećer i šampanjac. Za njim uvijek posegnem jer iako ima jači kick nego samo šampanjac, zbog šećera i svježine lakše uvijek nastavim dan, nego nakon vinskih opcija.”

Pisco sour

https://www.instagram.com/p/Bn3_TkKHh-e/?tagged=piscosour

“Jedna malo manje u poznata preporuka u našoj državi koju obavezno morate otkriti. Pisco sam po sebi dosta je moćan, ali u sour kombinaciji (znači limun, šećer i bjelanjak) pretvara se u elegantno piće svježih vinskih nota. Idealno za večernja druženja.”

Manhattan

“Kombinacija rye whiskya i crvenog vermoutha (plus angostura bitter) za kojom posežem kada želim nešto “toplije”. Kombinacija laganih gorkih nota sa slatkoćom. A omiljeni dio mi je kada nakon što završim s uživanjem dođem do slatke marachino trešnjice koja se uvijek nalazi na dnu čaše.”

Kao što se vidi, Lori je obožavatelj svježih nota, ali tko nije. Navela je kako se većina ovih koktela može isprobati u Zagrebačkim kafićima kao što su Aperitivo, Time, Glow bar i Dežman.