RECEPT

Cartoccio od morskih plodova

FOTO: Podravka

Cartoccio od morskih plodova

Sastojci:

• 400 g rakova (kozice ili manji škampi)
• 2 češnja češnjaka
• 1 čili
• 200 g očišćenih dagnji
• 200 g manjih lignji
• 4 žlice maslinova ulja
• 1 žličica kapara
• 1 Sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom Podravka
• 60 g Zelenih maslina Podravka
• 300 g Tjestenine Spaghetti s jajima Zlato polje

Priprema: U vrelu vodu stavite rakove i kuhajte 5 minuta, ocijedite i zatim hladne očistite od ljuske. Na ulje stavite češnjak i narezanu čili papričicu te dodajte očišćene rakove. Zatim dodajte dagnje, narezane lignje i kozice te kratko popržite. Umiješajte sjeckanu rajčicu, masline i kuhane špagete (al dente). Na papir za pečenje (veći) koji ste stavili preko okrugle posude stavite ¼ pripremljenog jela i sve zamotajte te “svežite” tako da dobijete četiri paketića. Stavite ih u tepsiju i zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10 minuta. Poslužite odmah tako da rastvorite papir kod serviranja (1 paketić po osobi).

Izvor: Coolinarika