GASTRO

Ako ćete probati jedan novi vege recept, neka to bude sticky tofu. Evo kako ga pripremiti u tren oka

FOTO: shutterstock_

Okus će vas, sigurni smo, ugodno iznenaditi

Sve o tome zašto se u siječnju diljem svijeta obilježava Veganuary već smo pisali ovdje, a na tom tragu vam donosimo i naše današnje prijedloge recepata. Postoji li jedno vegansko jelo koje trebate probati, bilo da spadate u vječne skeptike ili ste već nešto slično spremali, neka to bude sticky tofu. Samu namirnicu, tofu, većina vegana redovito konzumira, no ako joj ne znate pristupiti pravilno, moglo bi vam se činiti da je bezokusna i dosadna. No, napravite li tofu u tzv. sticky umaku, koji uključuje namirnice poput limuna, đumbira, češnjaka, javorovog sirupa, soja sosa i rižinog octa (i brojne varijacije na temu), mogli biste ga vrlo lako zavoljeti. Možete ga poslužiti uz rižu i povrće, svježe ili pirjano, a kako ga točno pripremiti, provjerite u receptima koje vam donosimo u nastavku.