SUZANA MOJ TRENER

Sadržaj omogućava Dr. Grandel

Zamolili smo našu poznatu fitness instruktoricu za jedan outdoor trening. Evo što nam je priredila

Suzana Štimac priredila nam je jednostavan trening, ali i otkrila koje suplemente koristi

Njezino ime sigurno ste vidjeli na Instagramu ili u medijima, gdje je mnoge javne ličnosti hvale kao odličnu trenericu. Odlučna i odvažna, beskompromisna i čvrstog stava, Suzana Štimac primjer je žene koja je oduvijek znala što želi i tome se posvetila. I to zbilja osjeti u njezinom radu, a sama njezina pojava poslužit će vam kao motivacija za trening. Da se trenirati može uvijek i svugdje, dokazala nam je tako što je za nas priredila jednostavan outdoor trening u parku. Također smo iskoristili priliku i pitali ono što mnoge zanima – Što od dodataka prehrani koristi jedna profesionalna fitness trenerica?

Aleksandar Selak

Magnezij i SPF

Sve vježbače tretira jednako i vodi se starim načelima reda, rada i discipline, a to se primijeti i po treningu koji je priredila. Potrebne su vam tenisice, a ako imate izgovor za ne odlazak u teretanu, sigurno nemate za odlazak u park. Suzana je odabrala četiri vježbe koje se izvode pomoću klupe, a svaku vježbu treba ponoviti 16 puta. Početnici mogu ponoviti seriju četiri puta, a napredni vježbači osam. Kako izgledaju vježbe, možete pogledati i na našem TikTok profilu.

“Nema neke prevelike pripreme, odlučite i krenete. Trenirati možete bilo gdje i bilo kada. Moja preporuka je ujutro natašte odmah nakon buđenja na prazan želudac. Izađite na balkon, u park… Što se tekućine tiče, preporuka je 2 dcl prije, 2 dcl za vrijeme i 2 dcl nakon treninga. Nakon završetka treninga tuširanje mlakom vodom pa neki zdrav doručak i vaš savršen dan može početi”, govori Suzana prije početka.

“Ono na što nisam pazila prošle godine, a provela sam ljeto trenirajući na terasi, je SPF. Imam ožiljke od sunca po dekolteu koje još uvijek liječim. Bez svega drugoga možete izdržati pola sata, 45 minuta i neće se ništa dogoditi, ali SPF je obavezan, a nakon treninga povećajte unos magnezija”, objašnjava Suzana, koja uz sebe ima Dr. Grandel serum sa zaštitnim faktorom +50. Najvažnija joj je zdrava i pravilna prehrana, a od raznih suplemenata, uz magnezij, koristi još samo vitamin C i cink.

Preporuka je da dnevno hodate ili trčite barem 12.000 koraka.

Aleksandar Selak

“Magnezij je važan kao mineral koji ima antistresno i antidepresivno djelovanje ako se koristi redovito, a fizički aktivnim osobama je izuzetno bitan za bolji i lakši oporavak mišića od treninga. Sprečava upale mišića i osigurava treninge bez grčeva i posljedičnog pucanja mišića. Ja osobno magnezij uzimam svaku večer prije spavanja, pogotovo u ljetnim mjesecima jer se tada svi pojačano znojimo, a kako bi spriječila grčeve u mišićima i ljepše spavala”, govori Suzana i dodaje:

“Osim toga, magnezij je poznat po tome da snižava krvni tlak, koji je meni i inače jako nizak, tako da magnezij prije spavanja za ljepši i mirniji san bi preporučila svima bez obzira jesu li fizički aktivni ili ne.” Uz sebe je ponijela Grandemag Direkt, također brenda Dr. Grandel kojemu je vjerna. Ovaj magnezij dolazi u granulama pa je vrlo praktičan za konzumaciju, a nekoliko vrećica praška stane u svaku torbicu. U pakiranju je 16 vrećica, a dnevno se preporučuje uzeti jednu.

Aleksandar Selak
Tijekom cijelog ljeta možete se prijaviti na Suzanin izazov koji traje 14 dana, a na raspolaganju imate 10 treninga koji traju 20 minuta. Probajte i vi kako je dobro trenirati na otvorenom, ali ne zaboravite SPF! Za više informacija i prijavu javite se na suzanamojtrener@gmail.com.
Sadržaj donosimo u suradnji s Dr. Grandel

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube