HRVATSKA MODA

Staša Randall iskoristila je karantenu u Londonu za izradu nove kolekcije. Razgledajte je

Hrvatska dizajnerica s londonskom adresom ispričala nam je kako je nastala nova kolekcija

Stašu Doblanović Randall već ste imali priliku upoznati na Super1. Dizajnerica već par godina živi u Londonu, a fokus njezinog rada je na održivosti kako u kontekstu izrade, tako i u društvenom kontekstu. Ova nova limitirana kolekcija koju je upravo podijelila s nama, nastala je tijekom karantene u Londonu i, kako kaže Staša, dubokog istraživanja sebe.

Za kolekciju je tako koristila ostatke materijala iz prijašnjih kolekcija, a sve je nastalo u njezinom studiju od ideje do cjelokupne realizacije.

ODRŽIVOST KROZ RECIKLAŽU

“Vraćajući se unazad i pregledavajući ostatke materijala prisjetila sam se njihovih primjena te im udahnula novi, svježi izgled”, kaže Staša. “Kolekcija je limitiranog izdanja, a svaki odjevni predmet je unikat koji dolazi u jednoj ili dvije odjevne veličine. Kako je ovo vrijeme posebno – neobično, želim naglasiti kako je cijela kolekcija u potpunosti proizvedena u mojem studiju u Londonu, gdje i živim. Sve od početne ideje do produkcije.”

Ovo je, kaže, sjajno vrijeme da usvojimo novi način razmišljanja u kojem ostaci materijala nisu otpad već od njih može nastati nešto sasvim novo i održivo.

“Materijali koje sam koristila su pamuk, bambus svila, viskoza, te miks recikliranog poliestera. Crna boja je najviše zastupljena te uz nju kombiniram bijelu, boju pijeska te sivu. Kolekcija se sastoji od 25 odjevnih komada koji čine 16 lookova.”

KOLEKCIJA KAO ISTRAŽIVANJE SAME SEBE

“Kolekcija je duboko istraživanje same sebe u doba karantene, kad je sve stalo u Londonu, ja sam opet probudila svoju kreativnost. Bio mi je izazov raditi na ovoj kolekciji. Sama u studiju, jedino što sam čula su bile moje misli i muzika u pozadini”, opisuje Staša proces rada na ovoj kolekciji.

Kaže da kolekcija predstavlja nju u samoj srži. “U ova tri mjeseca karantene uživala sam raditi na onome što volim. Voljela bih ovom kolekcijom poručiti kako bi svi trebali malo usporiti i usredotočiti se na sebe i prirodu oko nas”, dodaje i kaže da održiva moda nije samo lifestyle već naša svakodnevica.

Fotografije koje prate kolekciju su crno-bijele, a na snimanju su bile samo četiri osobe kako su tada mjere za obranu od koronavirusa u Engleskoj dopuštale. Za fotografiju je bila zadužena Stašina prijateljica Karoline Bru, model je predivna Lilly Douse, dok je make up radila mlada vizažistica Chiara Giannettino. Sve fotografije pogledajte u nastavku, a za više informacija pratite Stašu na Instagramu.

Karoline Bru

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube