HRVATSKA MODA

Hrvatska dizajnerica s londonskom adresom Staša Randall ima novu kolekciju. Popričale smo s njom

Staša već neko vrijeme živi u Londonu, ali kolekcije, osim u inozemstvu, i dalje predstavlja u Hrvatskoj

Hrvatska dizajnerica s londonskom adresom, Staša Randall, u listopadu je po drugi put na Bipa Fashion.hr-u predstavila svoju kolekciju. Nosi ime Diversus, a sada je dobila nastavak u obliku kampanje na kojoj je radio hrvatski tim. Fotografije su snimili Franjo Matković i Senja Vidl, frizuru je radio Mijo Majhen, šminku vizažistica Laura Zanetti, dok se u ulozi modela našla Anita Dujić.

NASTAVAK ISTRAŽIVANJA BAMBUSA

Kolekcija Diversus nastavak je Stašinog istraživanja bambusa te održivosti mode i jednakosti. Održivost se u Stašinom radu očituje kroz spoj prirodnih i recikliranih materijala, dok se jednakost odnosno uključivost očituje kroz činjenicu da je Stašina odjeća prikladna za osobe različitih vjeroispovijesti, osobe s poteškoćama, žene različitih tjelesnih konstitucija itd.

“Odlučila sam raditi na malo drugačiji način od ostalih brendova, a to je da svaka kolekcija ima neku poveznicu te da se kolekcije prodaju kroz više mjeseci, pa i godina. Kao što znaš, meni je jako važna održivost, a stvarati nešto za šest mjeseci i onda krenuti u nešto novo i kompletno maknuti prošlu kolekciju meni je suludo. Najvažnije da su moji kupci zadovoljni i da su oni odjevni predmeti koji su se pokazali najtraženijima uvijek u shopu bez obzira na sezonu ili godinu.”

INTERES KUPACA IZ CIJELOG SVIJETA

“Imam kupce iz cijelog svijeta koji kupuju preko moje stranice”, kaže Staša. “Također radim na tome da kolekcija bude dostupna i u nekim dućanima u Hrvatskoj. Međutim, još ne mogu reći točno gdje i kada.” Dodaje da su Englezi već za prošlu kolekciju izrazili veliki interes dok je on posebno vidljiv bio na velikom sjamu mode Pure London gdje je Staša izlagala svoju kolekciju Equality.

Kolekcija Diversus u njezinoj će online trgovini biti dostupna od idućeg tjedna, a u Hrvatsku se, kaže, vraća već iduće godine. “Volim se vratiti u Hrvatsku, ipak su moji korijeni. Mislim da ću se vratiti i sljedeće godine, međutim tek na jesen budući da radim na malo većoj te kompleksnijoj kolekciji, a budući da sve radim sama, trebat će mi vremena.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube