HRVATSKA MODA

Hrvatska ima najekološkije tenisice na svijetu. Zovu se Miret, a uskoro im stiže nova kolekcija

Brend Miret najavljuje novu kolekciju koja stiže 3. ožujka

Hrvatski brend Miret o kojem smo već pisale, a koji su prije pet godina pokrenula braća Hrvoje i Domagoj Bolja, predstavlja novu kolekciju koja će 3. ožujka btii dostupna na platformi za grupno financiranje Kickstarter.

10 prirodnih materijala u Miret ekološkim tenisicama

Miret tenisice su 97 posto prirodne, a napravljene su od konoplje, kenafa, lana, pluta, drva, kukuruza, jute, eukaliptusa, kaučuka i 100 posto prirodne vune s Novog Zelanda certificirane najstrožim ekološkim certifikatima na svijetu za sigurnost životinja i okoliša.

U novoj kolekciji predstavili su četiri linije nazvane Hempies, Woolies, Fluffies i Veggies. Hempies tenisice napravljene su od 100 posto čiste konoplje koja je prozračna, čvrtsa, ali meka, antibakterijska, nije bojana te se uzgaja na eko plantažama. Woolies i Fluffies za vanjski materijal imaju 100 postotnu vunu koja se može nositi u svim vremenskim uvjetima. Obje su certificirane Oetko-tex, EU Ecolabel certifikatima, a Woolies i Veggies čak Cradle to Cradle certifikatom. Veggies Miret tenisice su napravljene od biorazgradivog tekstila koji je čvrst i izdržljiv te se može u potpunosti kompostirati.

Inovacija u đonu i ulošku Miret tenisica

Đon Miret tenisica jedan je od najmekših i najfleksibilnijih na svijetu. Ne sadrži sintetičku gumu i napravljen je od 100 posto prirodnog lateksa od stabla kaučukovca. Uložak u Miret tenisicama kreiran je od pluta, zaštićen je prirodnim tekstilom te ima certifikat za sigurnost hrane – tako da ih i vaš pas može sigurno žvakati.

Inovacija u vodoodbojnosti

U industriji obuće za vodoodbojnost obično se koriste kemikalije na bazi nafte koje su štetne za okoliš i čovjeka. Miret tenisice zaštićene su posebnim 100 posto prirodnim vodoodbojnim slojem tako da u njima sigurno možete hodati i kad pada kiša.

Miret ekološke tenisice dolaze u veličinama za cijelu obitelj: od 34 do 49, u četiri linije i ukupno trinaest boja. Projekt možete podržati prijavom na njihovoj internetskoj stranici ili od 3. ožujka na Kickstarter platformi.

Priroda se spojila s prirodom

Nacionalni park Brijuni bio je jedina logična lokacija za snimanje prvog Miret editorijala. Priroda se spojila s prirodom i nastale su magične fotografije koje dočaravaju kvalitetu 97 posto ekoloških tenisica. Za modele i ambasadore projekta odabrani su profesionalna plesačica Gendis Putri Katrini i nezavisni kreativni poduzetnik Marko Gregurić.

Za makeup i frizuru zaslužna je Matea Beranek, za styling Ana Nikačević dok je cijeli editorijal snimio Timy Šarec. Iza kreativnog koncepta stoje Karla Andrić i Timy Šarec.

Hempies

Woolies

Woolies

Fluffies

Fluffies

Hempies i Fluffies

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube