HOLLYWOOD

Zvijezda Igre prijestolja Esmé Bianco, tužila je Marilyna Mansona zbog seksualnog zlostavljanja i silovanja

Optužbe na račun poznatog glazbenika i dalje stižu, a ovo je najnoviji slučaj

Svjetski su mediji sinoć prenijeli da je glumica i zvijezda serija Igra prijestolja, Esmé Bianco, podnijela tužbu protiv glazbenika Marilyna Mansona zbog, piše Hollywood Reporter, fizičkog, seksualnog, psihičkog i emocionalnog zlostavljanja kroz njihovu višegodišnju vezu. Navela je da je Manson koristio drogu, silu i prijetnje kako bi je prisilo na seks te da ju je silovao u svibnju 2011. godine.

Mansonov odvjetnik odbacio je optužbe i rekao da je Manson žrtva te da je Bianco htjela novac pa se odlučila na tužbu kad ga nije dobila. No Bianco je već osma žena koja ga je optužila za ova teška kaznena djela. Njegova bivša djevojka i zaručnica Evan Rachel Wood, progovorila je 1. veljače ove godine u iskrenom Instagram postu. Priznala je da ju je Manson kojem je pravo ime Brian Warner počeo mamiti dok je još bila tinejdžerica, a onda i zlostavljati dok su bili u vezi od 2007. do 2010. Nakon nje, istupilo je još žena, točnije njih sedam, koje su između ostalog pričale da ih je Manson zaključavao u sobe “kad ne bi bile dobre”, tražio ih da se skidaju i kupaju pred njim tik nakon upoznavanja, a od jedne je tražio i pakt krvlju te i njoj i sebi zarezao dlan kako bi to izveo. Među njima je bila i manekenka Sarah McNeilly koja je rekla da je Manson koristio ‘lovebomb’ metodu sve dok nije dobio njezino povjerenje nakon čega je “otkrio svoju tamnu stranu”.

Evan Rachel Wood već se godinama bori za prava žena koje su preživjele seksualno zlostavljanje i otvoreno govori o nasilju koje je preživjela. Prije tri godine govorila je i pred američkim Kongresom detaljno opisujući kakav je strah osjećala i koliko se bojala prijaviti nasilje, a koliko se zaista bojala govori činjenica da je nakon 11 godina od prekida s Mansonom, napokon otkrila da je čitavo ovo vrijeme njen zlostavljač bio upravo on.

“Predugo je moj zlostavljač bio neprovjeren, novac mu je omogućavao sve kao i slava i industrija koja je slijepa”, napisala je Bianco u priopćenju za medije. “Unatoč brojnim ženama koje su protiv Marilyna Mansona progovorile javno, nebrojene preživjele i dalje ostaju tihe, glasove nekih od njih nikad nećemo čuti. Nadam se da će moje dizanje glasa pomoći u tome da zaustavimo Briana Warnera u uništavanju još života i u tome da damo osnažimo druge žrtve kako bi potražile pravdu.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba