RODITELJSTVO

“Kad ti je dijete samo u prozirnoj kutiji, 60 minuta dnevno koje možeš biti uz njega nešto je što tebe drži na životu”

Poznata blogerica, autorica kuharice i vlasnica restorana podijelila je emotivnu priču o periodu života koji je njena kći provela u bolnici

Anamarija Bujić vlasnica jednog od prvih hrvatskih gastro blogova Da mi je nešto slatko, autorica kuharice Pantarul i suvlasnica istoimenog dubrovačkog restorana, na Instagramu se uključila u akciju udruge RODA koja je krenula tijekom vikenda na društvenim mrežama.

Radi se o akciji pokrenutoj zbog zabrane, između ostalih, posjeta bolesnoj djeci kao i rodiljama u bolnicama koja je uvedena kao mjera zaštite od koronavirusa. Iz udruge RODA istaknuli su da prema Povelji o pravima djeteta u bolnici, hospitalizirana djeca imaju pravo, tijekom cijelog boravka u bolnici, uz sebe imati roditelja ili nekoga tko ga zamjenjuje. Osmislili su stoga tri hashtaga #BolesniASami, #UzDijeteUBolnici i #PratnjaNijeLuksuz i pozvali roditelje koji ne mogu biti uz svoju djecu da im šalju svoje fotografije s apelima kako bi poslali slažu poruku ministru zdravstva i cijelom Stožeru.

RODITELJI PREPLAVILI DRUŠTVENE MREŽE FOTOGRAFIJAMA

Stigao je niz fotografija s apelima roditelja koje možete pogledati ovdje, a Anamarija Bujić uključila se objavom emotivne priče o periodu života koji je njena kćerka provela u bolnici.

“O svom iskustvu i Karmenina 4 mjeseca života u bolnici nerado pišem jer mi još nije vrijeme za to, ali znajte da takvo što ne bih ni najcrnjem neprijatelju poželjela”, započela je blogerica tekst ispod fotografije s kćerkom. “Kad ti je dijete samo u prozirnoj kutiji zvanoj inkubator umjesto u tvom toplom trbuhu, 60 min dnevno koje možeš biti uz njega nešto je što tebe (a vjerujem i to djetešce) drži na životu.”

Dodala je i da piše kako bi pozvala sve da potpišu peticiju za pratnju u bolnicama. “Kad vidite da se pojavila mogućnost potpisivanja peticije za pratnju u bolnicama, sjetite se te plastične kutije, djeteta od 900 g i faze kad ste na ovom IG profilu mogli vidjeti samo slike plavog neba s hashtagom #firule, odvojite 10-ak sekundi i potpišite.” U nastavku pogledajte cijelu objavu.

View this post on Instagram

Dragi svi, ovo što ću napisati nema nikakve veze s onim kako predstavljam blog "recepti, hrana i lijepe stvari u životu" Ovo su teške stvari u životu. Novi slučajevi korone = zatvaranje bolnica za posjete = nema roditelja uz bolesnu djecu = rodilje nemaju pravo na pratnju na porodu. O svom iskustvu i Karmenina 4 mjeseca života u bolnici nerado pišem jer mi još nije vrijeme za to, ali znajte da takvo što ne bih ni najcrnjem neprijatelju poželjela. Kad ti je dijete samo u prozirnoj kutiji zvanoj inkubator umjesto u tvom toplom trbuhu, 60 min dnevno koje možeš biti uz njega nešto je što tebe (a vjerujem i to djetešce) drži na životu. Zašto vam ovo pišem? Kad vidite da se pojavila mogućnost potpisivanja peticije za pratnju u bolnicama, sjetite se te plastične kutije, djeteta od 900 g i faze kad ste na ovom IG profilu mogli vidjeti samo slike plavog neba s hashtagom #firule, odvojite 10-ak sekundi i potpišite. Neka buduća mala Karmen (koja se btw jutros turbo zabavila s babom na plaži) i njena mama (koja vam btw vrijedno piše sljedeću knjigu) će vam biti do plavog neba zahvalne #bolesniasami #uzdijeteubolnici @roditelji.u.akciji

A post shared by Ana-Marija Bujic (@anamarijabujic) on

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba