RODITELJSTVO

Zbog zabrane posjeta u bolnicama, roditelji ne mogu do svoje bolesne djece. Pokrenuli su kampanju na društvenim mrežama

Udruga RODA predvodi akciju na društvenim mrežama kojom roditelji traže da im se dopusti da budu uz djecu

Posjete pacijentima koji su na liječenju u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj, Osječko-baranjskoj i Zadaraskoj županiji prije nekoliko su dana zbog ponovnog rasta oboljelih od koronavirusa, opet zabranjene. To se, kažu iz Udruge RODA, prelama na najranjivijima odnosno na ženama koje rađaju i djeci koja trebaju hospitalizaciju. Žene koje dolaze na porod ne mogu imati pratnju dok roditelji ne mogu posjećivati svoju bolesnu djecu koja borave u bolnicama.

Zato su na društvenim mrežama odlučili pokrenuti akciju kojom apeliraju na Stožer civilne zaštite da se za ove skupine dopuste posjete.

Ne želimo da budu #BolesniASami! Mi roditelji želimo biti #UzDijeteUBolnici jer #PratnjaNijeLuksuz, boravak u bolnici uz pratnju roditelja pravo je svakog bolesnog djeteta!

Posted by RODA – Roditelji u akciji on Friday, June 26, 2020

RODITELJI ŽELE BITI UZ DIJETE U BOLNICI

Iz Udruge su istaknuli da prema Povelji o pravima djeteta u bolnici, hospitalizirana djeca imaju pravo, tijekom cijelog boravka u bolnici, uz sebe imati roditelja ili nekoga tko ga zamjenjuje. Osmislili su stoga tri hashtaga #BolesniASami, #UzDijeteUBolnici i #PratnjaNijeLuksuz i pozvali roditelje koji ne mogu biti uz svoju djecu da im šalju svoje fotografije s apelima.

Osmislili su i tri hashtaga za očeve #KoronaTate, #PratnjaNijeLuksuz i #MojeMjestoJeUzZenuKojaRadja te pozvali sve očeve i one koji to tek trebaju postati da im šalju svoje apele. Fotografije koje su stigle su dirljive, pogledajte ih u nastavku i uključite se u ovu akciju.

Svega nekoliko dana od ponovne pojave koronavirusa, bolnice su odlučile zatvoriti svoja vrata za posjete. To ne bi bilo…

Posted by RODA – Roditelji u akciji on Friday, June 26, 2020

#KoronaTate #PratnjaNijeLuksuz #MojeMjestoJeUzZenuKojaRadjaPrva reakcija bolnica, na povratak koronavirusa, ponovo se…

Posted by RODA – Roditelji u akciji on Friday, June 26, 2020

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba