NOVI NAMAZ

Vani je nova pašteta u malom crnom limitiranom pakiranju. Sadrži vaniliju, pržene lješnjake i cimet

Argeta Exclusive, prestižna linija omiljene peštete, ponovno je udružila snage s vrhunskim chefom kako bi predstavila svoje deveto izdanje

Ovaj put, u inovativnom stilu kuhara Luke Košira, malo crno pakiranje donosi zanimljivu kombinaciju pačjih prsa, vanilije i prženih lješnjaka, vješto zaokruženo kardamomom, cimetom, klinčićima i pimentom.

Obožavatelji kulinarskih postignuća u restoranu Grič došli su na svoje te se prepustili degustaciji novog okusa Argete Exclusive i uživali u profinjenim gurmanskim umijećima chefa Luke Košira.

ŠTO KAŽE MLADI SLOVENSKI KUHAR

Luka Košir je poznat po svojoj inovativnoj upotrebi sezonskih sastojaka i tijesnoj vezi s prirodom, što mu omogućuje da hranu ponudi “izravno s polja na tanjur”. Jedno od spektakularnijih jela u njegovoj ponudi su mravi, o čijoj se nastambi brine u obližnjoj šumi, a njegov specijalitet kuće je patka koju Košir uzgaja na vlastitoj ekološkoj farmi.

Prvoklasno pačje meso osnovni je sastojak nove Argeta Exclusive. Uz dodatak vanilije i prženih lješnjaka, novi Argeta Exclusive à la chef Luka Košir oduševljava luksuznim i inovativnim ukusom.

Kozja albuminska skuta s tartufima

 

Ovakva ekskluzivna iskustva nikako ne bi mogla biti moguća bez uloženog napora, kako od strane vrhunskih chefova, tako i od strane Argete. „Zato u Argeti razvijamo nova partnerstva, a ne kupujemo imena. Nova priča s kuharom Lukom Koširom savršen je mozaik našeg uspjeha. ” – zaključio je Enzo Smrekar, glavni direktor strateškog poslovnog programa delikatesni namazi, Atlantic Grupa.

Pačja pašteta, kesteni i mlijeko

Nova Argeta Exclusive à la Luka Košir predstavljena je u suradnji s kuharskim timom restorana Grič. Okupljeni su tako uz degustaciju novog delikatesnog namaza imali priliku isprobati kozju albuminsku skutu s tartufima; pačju paštetu s kestenima i mlijekom.

Ravioli bundeva, ricotta, karamelizirana sirutka

Uz uvodnu priču idealno se uklopila jednostavno savršena palenta s crnim trubačama, žumanjkom, polutvrdim zrelim sirom te čipsom od čičoke nakon čega su uslijedili ravioli s bundevom, ricottom i karameliziranom sirutkom uz pjenicu od jabuke. Za glavno jelo posluženi su medaljoni jelena s repom, šljivama i smrekom. Zvijezda slatkog dijela predstavljanja bio je Pâte Sablée s agrumima i kozjim jogurtom.