Primijetile smo da mnogi koji ne vole jesti brokulu često ju kamufliraju kako ne bi u potpunosti doživjeli njezin okus
To nije bila ideja naše poznate gastro blogerice i food loverice Andreje Cukrov koja je spojla brokulu i grožđe i tako je salata postala gurmanski užitak. Trebat će vam brokula, grožđe i luk, avokado i indijski oraščići, a dobra je stvar da ne trebate paliti pećnicu. Andrea kaže da je da je ovo prava bomba, prepuna dobrih nutrijenata, veganska je i potpuno sirova. Pratite recept i uživajte u obroku.
Sastojci za salatu:
- 1 manja glavica brokule (cca. 300 g)
- ½ avokada
- ½ glavice ljubičastog luka
- 10 zrna crnog grožđa
- 200 ml umaka od indijskih oraščića
- dobar prstohvat soli
- nekoliko kapi limunovog soka
Sastojci za umak od indijskih oraščića:
- 1 šalica indijskih oraščića, namočenih preko noći
- 1/3 šalice mlake vode
- 1 žlica prehrambenog kvasca
- sok pola limuna
- prstohvat soli
Priprema:
Indijske oraščiće namočite u hladnoj vodi večer prije pripreme umaka ili barem par sati ranije. Dobro ih operite i ocijedite. Stavite indijske oraščiće u blender, dodajte im 1/3 šalice mlake vode, prehrambeni kvasac, mljevenu papriku, limun i sol, te sve blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umak prebacite u teglicu i čuvajte u hladnjaku do korištenja.