GASTRO

Chef Matija Bregeš, nakon Boškinca, dolazi kuhati u Zagreb. Na jesen preuzima kuhinju Baltazara

FOTO: Fabio Šimićev

Mladi chef, koji je paškom restoranu donio Michelinovu zvjezdicu, kreće u novo profesionalno poglavlje

Nakon što smo početkom listopada prošle godine prenijeli vijest koja je mnoge iznenadila, onu da chef Matija Bregeš napušta paški Boškinac, nestrpljivo smo čekali doznati koja će biti iduća stepenica u njegovoj karijeri. Kako piše Kult plave kamenice, Bregeš im je osobno potvrdio da od jeseni kuha u Zagrebu, odnosno da preuzima kuhinju nekoć slavnog restorana Baltazar smještenog u Novoj vesi.

Restoran je bio jedno od najpoznatijih okupljališta društveno-političke elite početkom 2000-ih, da bi onda gotovo nestao sa scene, a u najmanju ruku prestao biti relevantan. Upravo će zato biti zanimljivo vidjeti hoće li se Bregeš odlučiti za fine dining stil kuhanja s kojim je Boškincu zaradio Michelina, ili će u oživljavanje Baltazara krenuti nekim komercijalnijim putem.