VIKEND RECEPTI

Zaustavite sve što radite i prionite na izradu domaćih milch schnitta. Evo recepta

FOTO: @kao.kuham

S nama su ga podijelile Martina i Matea s profila @kao.kuham

Nismo sigurni postoji li osoba koja doista ne voli milch schnitte, ali u našoj je redakciji svakako nema. Stoga, kad smo, lutajući bespućima Instagrama, naišli na recept za njihovu domaću verziju, znali smo da ćemo je htjeti isprobati što prije. Dodatni je plus što dolaze u zdravijoj verziji, kakvu preferiraju Martina i Matea, koje stoje iza profila. Nama je najvažnije bilo da priprema nije komplicirana, a cijeli proces možete provjeriti u nastavku.

Milchschnitte

@kao.kuham

Što trebamo?

Za biskvit
120g ocijeđenog i ispranog slanutka iz konzerve, tj. oko pola male konzerve
2 jaja
30 g eritrita
40 g proteina od čokolade
10 g kakaa
1/2 žličice praška za pecivo

Za kremu
100 g vrhnja za šlag
200 g kremastog posnog sira
25 g eritrita u prahu

Kako pripremamo?

U multipraktiku izblendajte slanutak u finu smjesu, pa mu dodajte sve ostale sastojke dok se sve ne poveže. Smjesa treba biti lagano tečna i lako razmaziva. Pleh dimenzija 30×35 prekrijte papirom za pečenje pa izlijte smjesu za biskvit i razvuci cijelom dužinom. Pecite 5 do 10 minuta na 180 °C. Kad se ispeče, ostavite da se prohladi, zatim okrenite naopačke i odlijepite papir za pečenje s biskvita. Biskvit prerežite na pola – to će vam biti donja i gornja stranica milch schnitta.

Vrhnje za šlag miksajte nekoliko minuta, pa mu dodajte posni sir i eritrit u prahu (cure ga melju u mlinčiću za kavu). Izmiksajte u finu smjesu, pa namažite jedan dio biskvita i prekrij drugim. Ako želite da biskvit bude još mekši, prelijte ga prije nanosa kreme s nekoliko žlica toplog mlijeka. Ostavite da se stisne, pa razreži na manje šnite. Preporuka je držati ih u zatvorenoj posudi u frižideru, da se biskvit ne osuši previše.