VIKEND RECEPT

Za ručak se počastite slasnim arancinima s gljivama prema receptu domaće blogerice

Vinka Tresić uputila nas je u sve tajne pripreme

FOTO: Vinka Tresić

Vinka Tresić uputila nas je u sve tajne pripreme

Ako tražite inspiraciju za ručak ili večeru koji neće biti posve klasični, donosimo vam jedan zanimljivi prijedlog. Na Instagram profilu Vinke Tresić pronašli smo recept za arancine, pržene okruglice od riže porijeklom iz Italije, koji u njezinoj verziji dolaze s nadjevom od gljiva. Priprema je nije komplicirana i neće vam oduzeti previše vremena, dok će vam se konačni rezultat, sigurni smo, jako svidjeti. Cijeli recept možete pogledati u nastavku.

Arancini punjeni s gljivama

Vinka Tresić

Što trebamo?

Nadjev od gljiva
250 g gljiva (šampinjona)
1 režanj češnjaka
1 poriluk
1 žlica maslinovog ulja
3 žlice sojinog vrhnja
1 žličica ulja od tartufa
1 žlica soja sosa
20 g mljevenog oraha
1 žlica gustina
sol i papar po želji

Tijesto
700 g kuhane i ohlađene riže
prstohvat naribane korice limuna
3 žlice nutritivnog kvasca
50 g slanutkovog brašna
70 ml biljnog mlijeka
50 g krušnih ili gluten free mrvica
ulje za prženje

Vinka Tresić

Kako pripremamo?

1. Na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckan poriluk, češnjak i gljive. Dinstajte 5 minuta.
2. Dodajte soja sos i sojino vrhnje. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje 5 minuta.
3. Na kraju dodajte ulje od tartufa, orahe i gustin, te sol i papar po želji.
4. Ostavite da se ohladi i za to vrijeme napravite tijesto.
5. U veću posudu stavite rižu, koricu limuna, nutritivni kvasac, slanutkovo brašno i biljno mlijeko.
6. Sve zajedno promiješajte i ako se smjesa lijepi dodajte malo mrvica.
7. Uzmite tijesto veličine dlana, malo ga spljoštite i u sredinu stavite nadjev od gljiva te lagano obložite tijestom i formirajte kuglu.
8. Kuglice uvaljajte u krušne mrvice i pržite u ulju.