VIKEND RECEPT

Umjesto humusa, napravite ovaj fini namaz od graška. Nabavili smo jednostavni recept

FOTO: @lil__kitchen

Za njega je zaslužna Anđela Ivčević koja se krije iza Instagram profila (@lil_kitchen)

Bilo da želite napraviti fini brzinski snack samo za sebe ili vam možda dolaze nenajavljeni gosti, imamo ideju s čime biste mogli pokušati. Volite li humus, i tražite li neki novu okus na sličnom tragu, predlažemo vam da isprobate jednostavni recept za namaz od graška. Pronašli smo ga na Instagram profilu Anđele Ivičević i u trenu odlučili da ga moramo pokušati napraviti. Za namaz će vam trebati tek nekoliko jednostavnih sastojaka i otprilike toliko minuta, a završite li ga, poput Anđele, krem sirom, puna rapsodija okusa ja zajamčena. Cijeli recept možete provjeriti u nastavku.

Namaz od graška i začinskog bilja

@lil__kitchen

Što trebamo?

250 g svježeg graška, očišćenog
50 g začinskog bilja (menta, kopar, vlasac u omjerima po želji)
2 – 3 žlice maslinovog ulja
½ limuna – sok (može i korica ako je iz organskog uzgoja)
Po ukusu sol i papar

@lil__kitchen

Kako pripremamo?

Grašak prokuhajte dvije do tri minute u posoljenoj vodi pa ga procijedite i pustite da se ohladi. U multipraktik ili sjeckalicu stavite kuhani grašak i sve ostale sastojke pa izradite do željene teksture. Namaz namažite na omiljeni kruh i po želji dodajte feta sir. Ostatak čuvajte u hladnjaku – bez problema može stajati i do pet dana.