GASTRO

U centru grada odsad možete kušati knedle iz Knedlica Da! Bara. Evo što sve nude

FOTO: Aleksandar Selak

Knedlica Da! Bar funkcionira kao franšiza, a dok čekaju vlastiti prostor, trenutačno se nude u Ambaru, na adresi Ilica 67

Svim ljubiteljima knedli nosimo dobre vijesti – u centar grada stigle su Knedlica Da! Bar knedle. Ekipa koja stoji iza projekta ima višegodišnje iskustvo u segmentu ugostiteljstva i gastronomije te event industrije, a na razvoju ponude surađivali je s moćnim imenima domaće slastičarske scene, Petrom Jelenić i Admirom Karalićem, ali i timom kuhara Gastronomada za slane varijante. Knedlica Da! Bar zamišljena je tako da funkcionira kao franšiza, a dok čekaju vlastiti prostor, koji će se tijekom travnja otvoriti u Tkalčićevoj ulici, trenutačno se nude u Ambaru, na adresi Ilica 67. Njegova arhitektura i interijer, pomalo u avangardnom stilu, sljubljuje kontraste toplog i hladnog, minimalizma i ekstravagancije te se kao takav, doznajemo, savršeno se uklopio u njihovu priču.

U ponudi trenutačno imaju 17 različitih vrsta knedli, od čega je 13 slatkih i 4 slane, a cijene se kreću između 18 i 23 kune. Kad su u pitanju slatke, kao specijalitet navode Ambar Pistacio, s umakom od pistacija, karameliziranom pistacijom te posipom od sjeckanog pistacija. Uz klasičnije okuse, poput knedli s marelicama s hrskavim krušnim mrvicama ili knedle s pasiranim šljivama, tu su i one malo neobičnije. Tako možete probati knedle s makom i cheesecakeom, knedle s umakom od mliječne čokolade s kikirikijem, knedle s medom i bademom, ali i Ferrero knedle s Nutellom. Isto tako, moramo spomenuti i da su za slatke knedle dostupni i dodatni umaci i kreme, odnosno tamna i bijela Nutella krema te umak od jagode i umak od maline.

Slane knedle su nam posebno zanimljive. Nude se one s čvarcima (čvarci, sjeckana kobasica od crne slavonske svinje, ricotta sir, posip hrskave krušne mrvice), Pršut, sir & crne masline (pršut, svježi sir, sjeckane crne masline, posip mljeveni pršut, Grana Padano), Sedam vrsta gljiva (mješavina sedam vrsta gljiva; vrganji, lisičarke, jablanovače, bukovače, panjevčice, bijeli šampinjoni, smeđi šampinjoni, ricotta sir, poriluk, timijan, posip prženi čips od luka) te Piletina i šparoge (Piletina i šparoge u marinadi od maslinovog ulja s finim začinima, posip mješavina sjemenki; lan, sezam, bučine sjemenke, sjemenke suncokreta). Mi smo ovaj put kušali upravo potonju, i možemo reći da donosi taman dovoljnu dozu sočnosti i punoće okusa, dok smo od slatkih odabrali pistacio i posebno pohvalili to što zbilja nije upala u zamku toga da bude preslatka. Ambar je otvoren preko tjedna do 23 sata, odnosno petkom i subotom do ponoći, a nedjeljom do 22 sata, a osim ondje, knedle se nude i putem platforme Wolt.

Piletina i šparoge, Pršut, sir & crne masline, Sedam vrsta gljiva, čvarci

Višnja, Med & badem, Cheesecake & smokva, Čokolada & lješnjak, Mak & cheesecake, Ambar Pistacio
Piletina i šparoge
Ambar Pistacio