GASTRO

Tri recepta za koktele s pjenušcem uz koje češći boravak kod kuće postaje zabavniji

FOTO: monika grabkowska/Unsplash

Izdvojile smo nekoliko iznimno jednostavnih, a ukusnih koktela koje svatko može pripremiti kod kuće

Već smo se odavno pomirile s tim da ćemo ovu jesen, a onda i zimu provesti kod kuće. Možda neće biti ludih dočeka nove godine, ali zabave, barem što se nas tiče, neće nedostajati. Pećnice ćemo ponovno paliti češće nego što smo ih palile u proteklih nekoliko godina sve skupa, a spremamo se savladati i nove recepte koktela. A s obzirom na to da nam se bliži sezona blagdana, bacile smo se u istraživanje onih u kojima glavnu riječ vode prigodna pjenušava vina. Dobra je vijest da su mahom jednostavni i priprema je vrlo kratka, a ključno je tek da obratite pažnju na odabir kvalitetnog pjenušca.

Naša preporuka? Brend Freixenet, najpoznatiji španjolski pjenušac s tradicijom duljom od 150 godina, koji nosi zaštićenu oznaku geografskog podrijetla cava, specifičnu za pokrajinu Kataloniju. Danas vam pozornost skrećemo na njihov Cordon Negro Brut, prepoznatljiv po svojoj jedinstvenoj crnoj frosty boci, mnoštvu raskošnih mjehurića i iznimnoj suhoći. Odličan je kao aperitiv, ali i kao dodatak koktelima. Kako ga u njih uklopiti, provjerite u ovih nekoliko popularnih video recepata u nastavku.

Spanish Cava Sangira

Mimosa

Hugo