VIKEND RECEPTI

Robert Hromalić dao nam je recept za Pavlovu s jagodama. Jedva ga čekamo isprobati

FOTO: PR

Najpoznatiji domaći slastičar mlađe generacije otkrio nam je kako pripremiti slasticu kojoj će tek rijetki moći odoljeti

I ovog smo vikenda više nego voljne isprobavati nove recepte, ali i testirati svoja slastičarska znanja. Ako ste i vi raspoloženi za malo kreative u kuhinji, predlažemo vam da se upustite u pripremu Pavlove s jagodama. Recept nam je otkrio Robert Hromalić iz Le Kolača, a cijelog vam ga donosimo u nastavku.

Pavolova s jagodama

ŠTO TREBAMO?

100 g bjelanjaka
100 g kristal šećera
100 g šećera u prahu
300 g mlijeka
3 g vanilije (aroma ili pasta)
70 g žumanjaka
50 g kristal šećera
15 g gustina
15 g glatkog brašna
jagode ili voće po želji

KAKO PRIPREMAMO?

Meringa

1. Zagrijte pećnicu na 70°C.
2. U mikser stavite bjelanjke i počnite miksati.
3. Postepeno dodajte kristal šećer i miksajte sve dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka.
4. Špatulom lagano umiješajte šećer u prahu.
5. Napunite dresir vrećicu s nastavkom po želji.
6. Na papiru za pečenje oblikujete meringu u željeni oblik
7. Stavite sušiti u pećnicu oko dva sata.

Crème pâtissière

1. Zakuhajte mlijeko s vanilijom.
2. U posudi pjenjačom pomiješajte žumanjke, šećer i prosijano brašno i gustin.
3. U smjesu postepeno dodajte vruće mlijeko, a zatim sve vratite u lonac na laganu vatru.
4. Konstantno miješajte na laganoj vatri, a kada se krema zgusne kuhajte je još dvije minute miješajući.
4. Kada je gotova, kremu prebacite u čistu posudu i ohladite.
5. Ohlađenom kremom i voćem dekorirajte meringu.