GASTRO

Pet načina za pripremu uvijek hrskavih, ali i sočnih kroketa kod kuće

Odličan su prilog bogatom nedjeljnom ručku

FOTO: shutterstock

Odličan su prilog bogatom nedjeljnom ručku

Vikendima se volimo posvetiti kuhanju, isprobavati nove recepte, pomicati granice i igrati se s okusima. No, isto se tako, s vremena na vrijeme, volimo vratiti klasicima. Pečeno meso, riba, salata i neki dobar prilog ponekad su i više nego dovoljni da zadovoljimo nepca, a jedan od priloga koji zbilja volimo su i kroketi od krumpira. Koliko god da su jednostavni, većina ih ipak ne priprema redovito. Ako vam nedostaje inspiracije za nedjeljni ručak, razmislite upravo o nekoj jednostavnoj varijanti s kroketima. Rade se od kuhanih krumpira koji se umijese s brašnom, jajima i začinima pa prže u dubokom ulju, a oni stvarno dobri bi trebali biti fino hrskavi izvana, a opet meki i podatni iznutra. U želji da vam pomognemo napraviti upravo tako, izdvojili smo nekoliko praktičnih video recepta s YouTubea, koje vam donosimo u nastavku.