GASTRO

Pet načina za pripremu savršeno sočnih lazanja kod kuće

FOTO: Pexels

Izdvojile smo provjerene recepte uz koje ćete lako izbjeći sve potencijalne zamke pripreme ovog jela

Lazanje su vjerojatno jedno od najpopularnijih jela na svijetu, no iako ih mnogi pripremaju i jedu često, samo se rijetki mogu pohvaliti time da ih baš uvijek znaju pripremiti dobro. Najčešća greška koja se događa jest da one ispadnu presuhe, zbog čega mnogi, opreza radi, već preventivno pretjeruju s količinom sira i bešamela. Ni jedno ni drugo, naravno, nije poželjno. Trik je u tome da pogodite savršen omjer mesa, bešamela i sira, kao i u tome da prepoznate kad su lazanje gotove i spremne za vađenje iz pećnice.

Za slučaj da sve navedeno još uvijek niste savladali, sugeriramo vam da pogledate neke od savjeta koje su u svojim YouTube video uracima otkrili slavni vlogeri i chefovi, poput Jamieja Olivera, koji je čak i klasični recept morao dodati poneki novi sastojak i Marthe Stewart koja je pokušala dokazati da i zdravija verzija lazanja može biti jednako dobra.

Klasične lazanje prema receptu Jamieja Olivera

Zdrave lazanje prema receptu Marthe Stewart

Klasične lazanje s drugačijom pripremom prema receptu Chrisa Morocca

Brze lazanje s više sira

Lazanje prema tradicionalnom talijanskom receptu