VIKEND RECEPTI

Ovaj vikend obilježite mini sočnim pitama od borovnica. Donosimo vam recept

Dala nam ga je Tamara s gastro bloga What's for dessert?

FOTO: Instagram @tamara_whatsfordessert

Dala nam ga je Tamara s gastro bloga What’s for dessert? (@tamara_whatsfordessert)

Ako volite bobičasto voće, onda je sada vaše vrijeme. Na tržnicama i u supermarketima redovito ćete između ostalog pronaći i borovnice, a ako vam se posreći da ulovite one domaće, još bolje. Ovaj vikend odlučili smo posvetiti upravo njima i to u formatu mini pita. Da, odličan recept za ovu slasticu u kojoj prevladava ukusni i sočni nadjev od borovnica potpuno nas je osvojio. U nastavku vam donosimo prijedlog koji nije kompliciran, a vaše nepce će vam biti i više nego zahvalno. Recept smo pronašli na Tamarinom gastro Instagramu @tamara_whatsfordessert)

Mini pite od borovnica

Što trebamo?

Za tijesto

350 g Schär Mix B brašna
200 g hladnog maslaca narezanog na kockice
100 g šećera
2 jaja
2 žlice kiselog vrhnja

Za nadjev

250 g svježih borovnica
sok 1/2 limuna
30 g šećera
25 g gustina

Kako pripremamo?

Za tijesto

Maslac utrljajte u brašno da dobijete strukturu grubih mrvica. Dodajte šećer i ostale sastojke pa umijesite prhko tijesto. Tijesto spljoštite u disk, zamotajte u prianjajuću foliju i stavite u hladnjak dok pripremite nadjev.

Za nadjev

Za nadjev pomiješajte borovnice s ostalim sastojcima. Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi pa obložite jedan veliki ili više manjih kalupa. Na tijesto rasporedite nadjev od borovnica. Slobodno stavite više borovnica (ne u ravnini s kalupom), jer će se tijekom pečenja nadjev slegnuti. Preostalo tijesto ponovno razvaljajte pa narežite na trake koje dekorativno poslažite po nadjevu. Pecite 20-30 minuta (ovisi o veličini kalupa) u pećnici zagrijanoj na 180°C dok tijesto ne dobije lijepu boju.