VIKEND RECEPT

Ovaj se vikend počastite pečenim breskvama s posipom od zobi. Recept je super jednostavan

Dala nam ga je Nataša Rajčević

FOTO: nataša rajčević

Dala nam ga je Nataša Rajčević (@burbon_i_borovnice)

Kroz cijelu se godinu trudimo pronalaziti recepte sa sezonski dostupnim namirnicama u glavnoj ulozi. Ljeto nam je zato posebno drago, budući da donosi omiljeno voće i povrće u izobilju. Ovaj smo vikend tako bacili oko na jedan recept s breskvama, a pronašli smo ga na Instagram profilu Nataše Rajčević, koji redovito pratimo. Riječ je o pečenim breskvama s posipom od zobi koji se pripravlja vrlo jednostavno, a koji će, vjerujemo, oduševiti sve koji ga kušaju. Sve detalje pripreme donosimo vam u nastavku.

Pečene breskve s posipom od zobenih pahuljica

nataša rajčević

Što trebamo? (za manju posudu, 15×23 cm)

500 grama breskvi
2 žlice tapioka škroba (ili kukuruznog škroba-gustina)
Sok pola limuna
Korica (naribana) pola limuna
80+80 grama zobenih pahuljica
60 grama šećera kokosovog cvijeta (ili šećera kojeg preferirate)
50 grama mljevenih (ili sjeckanih) oraha
malo ekstrakta vanilije
½ žličice praška za pecivo
prstohvat soli
-100 grama veganskog maslaca

Kako pripremamo?

80 grama zobenih pahuljica blendajte dok ne dobijete brašno. Dobiveno brašno dodajte u zdjelu s preostalih 80 grama zobenih pahuljica, šećerom, orasima,vanilijom, praškom za pecivo i soli. Maslac rastopite pa dolijte i njega. Miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Ostavite u hladnjaku dok pripremate breskve.

Breskve narežite, ali ne na presitno. Ja sam ih narezala na četvrtine. Narezane breskve prebacite u posudu za pečenje, dodajte sok i koricu limuna, škrob pa malo sve promiješajte. Preko breskvi rukama dodajte mrvičastu smjesu.

Pecite na 180 stupnjeva kroz tridesetak minuta. Poslužite toplo ili ohladite nekoliko sati.