GASTRO

Nema blagdana bez čupavaca. Imamo pet recepata s kojima nećete moći pogriješiti

12.03.2012., Ilica 72, Zagreb - Priprema deserta sa stevijom u Makronovi.
Photo: Slavko MIdzor/PIXSELL
FOTO: Slavko MIdzor/PIXSELL

Ovog biste se prosinca konačno mogli okušati u pripremi domaćih čupavaca – i zaboraviti na kupovne

Kad razmišljamo o blagdanskim slasticama, jedna od prvih koja nam pada na pamet definitivno su čupavci. Riječ je o kolaču s čokoladom i kokosom koji većina nas veže uz djetinjstvo, ali i kolaču kojem s jednakim entuzijazmom pristupamo i u odrasloj dobi. Prve ćemo priznati da se danas mogu nabaviti i dosta dobre kupovne verzije čupavaca, ali isto tako moramo reći da ono što pripremimo same, u svojim domovima, ipak ima neku posebnu čar.

Isto tako, na taj ih način možemo bolje prilagoditi vlastitom ukusu. Za slučaj da vam se njihova priprema čini previše komplicirana, dopustite nam da vas razuvjerimo. Bacile smo se u potragu za preciznim YouTube receptima i odabrale nekoliko njih koje je vrlo lako pratiti, i koji su prilagođeni svačijoj razini kuhanja, odnosno pečenja. Uz klasični recept, ubacile smo i jedan s pomakom, za čupavce sa šumskim voćem, i čini nam vrijedan eksperimentiranja. Sve recepte možete provjeriti u nastavku!