GASTRO

Morate probati ovaj klasični talijanski recept za zapečenu tjesteninu. Jako je jednostavan

FOTO: Shutterstock

Vrijeme je da se okušate u pripremi

Jela s tjesteninom volimo i zato što su uvijek relativno brzo gotova i zato što uvijek možemo kušati neku posve novu kombinaciju sastojaka. Ako još nikad niste, danas vam savjetujemo da isprobate jedan klasik talijanske kuhinje, pastu al forno, odnosno varijaciju zapečene tjestenine. Riječ je o jelu za koje će vam trebati samo nekoliko sastojaka i čija priprema gotovo da ne može biti jednostavnija. Osnovni su sastojci kratka tjestenina (najčešće ziti), umak od rajčice, sir koji se topi (poželjno taleggio) i hrskave krušne mrvice. Po želji u ovo jelo možete dodati i začine poput bosiljka ili origana, meso ili sjeckano povrće, ali ako ga još nikad niste radili, predlažemo da krenete s klasičnom verzijom. Detaljne video recepte donosimo vam u nastavku.