GASTRO

Koja je tajna najbolje? Što prije napravite tjesteninu Bolognese prema receptima slavnih chefova

FOTO: Shutterstock

Klasik talijanske kuhinje o čijoj pripremi svatko ima posebnu teoriju

Koliko kuhara, što amaterskih, što profesionalnih, toliko i recepata za tjesteninu Bolognese. Ovaj klasik talijanske kuhinje obožavam je diljem svijeta, a potječe, kao što mu ime sugerira, iz grada Bologne. Ovo jelo nije pretjerano komplicirano za pripremu, ali iz nekog je razloga često predmet polemika. Svatko je, naime, uvjeren da baš on ima originalni recept, da se ova namirnica nužno mora staviti ili da se ona namirnica nužno mora izostaviti.

Sigurni smo da barem nekoliko puta godišnje svjedočimo raspravama na društvenim mrežama oko toga stavlja li se u ovaj umak mlijeko i može se li se napraviti bez crnog vina, a posebno nam je zanimljivo bilo doznati, kroz serijal Stanleyja Tuccija Searching for Italy, da oni koji se ondje drže izvornog recepta u njemu uopće ne koriste rajčicu. Nismo sigurni hoćemo li vam danas prezentirati originalne recepte, ali sigurni smo da ćemo vam prezentirati dobre. Ovi recepti za tjesteninu Bolognese dolaze s potpisom slavnih chefova i vjerujte nam da ih se isplati probati.

Prema receptu Gordona Ramsayja

Prema receptu Jamieja Olivera

Prema receptu Andyja Baraghanija

Prema receptu Ine Garten

Prema receptu Gennara Contalda