GASTRO

Jednom zauvijek naučite kako pripremiti finu ribu u škartocu. Imamo par lakih recepata

FOTO: Patrick Browne/unsplash

Jednostavno, a ukusno i hranjivo

O važnosti zdrave prehrane, po mogućnosti lokalno uzgojene i u skladu sa sezonom, srećom, sve se više priča. Sa svih se strana ljude nastoji potaknuti da odlaze na tržnice, da kuhaju, i da se obrazuju o nutritivnom sastavu namirnica. A o tome koliko je riba zdrava, na našim se prostorima ne treba posebno govoriti. Ipak, vjerujemo da je mnogi i daje ne spremaju redovito, što zbog više cijene, što zbog straha da je neće znati pripremiti kako treba. Baš sam zato danas odlučili predložiti tehniku pripreme poznatu kao riba u škartocu, koja zahtijeva minimalno predznanje (ako ste početnik, kupite već filetiranu ribu) i to da se znate služiti pećnicom. Ribu ćete začiniti, staviti na papir za pečenje, dodati povrće po želi i preliti maslinovim uljem. Sve skupa se zaveže, dobije se ‘škartoc’ i stavi u pećnicu. Zvuči jednostavno, zar ne? Cijeli proces pripreme provjerite u video receptima koje vam donosimo u nastavku.

Lokarda u škartocu

Orada u škartocu

Losos u škartocu

Oslić u škartocu

https://www.youtube.com/watch?v=ntDZaMTuZQc