VIKEND RECEPTI

Helena s bloga Zdravo i slasno podijelila je s nama recept za zdravu verziju svima omiljenih Ferrero kuglica

FOTO: Zdravo i slasno

Za sve one koji naprosto obožavaju Ferrero poslastice imamo jedan zdravi alternativni prijedlog koji će vas oduševiti. Zove se a la ferrero truffles

Sve što uključuje čokoladu mora biti dobro, zar ne? Helena Jakoliš, autorica gastro bloga Zdravo i slasno podijelila je s nama jedan od njezinih najdražih recepata čija tekstura i okus podsjećaju na svima omiljenu poslasticu – Ferrero.

No, za razliku od klasičnog recepta u Heleninom nema prerađenih sastojaka niti industrijskih šećera. Njezini, a la ferrero truffles kako ih je nazvala su jednostavni, slatki, hrskavi i napravljeni od samo pet sastojaka. Ističe kako sadrže dobre masnoće, vitamine, minerale i antioksidanse. A sve što vi trebate napraviti jest prepustiti se svilenkastoj glatkoj teksturi lješnjaka i uživati u čistoj magiji.

Sastojci

185 g lješnjaka
75 g maslaca od lješnjaka
2 i pol žlice sirovog kakao praha
220 g natopljenih i sjeckanih svježih datulja
1 žlica ekstra djevičanskog kokosovog ulja

Dodatno

sjeckani lješnjaci

Postupak

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. U pleh stavite lješnjake i pecite ih oko 10-12 minuta. Izvadite i ostavite da se malo ohlade. Potom ih oljuštite.

2. U multipraktiku sameljite pržene lješnjake do fine smjese brašna, pa im dodajte ostale sastojke. Pomiješajte do fine kremaste smjese. Smjesu stavite u zamrzivač da se stisne.

3. Kada se smjesa stisnula izvadite je i oblikujte rukama u kuglice. U svaku kuglicu stavite jedan lješnjak i na kraju ih uvaljajte u sjeckane i pržene lješnjake. Po želji svaku kuglicu možete preliti rastopljenom domaćom čokoladom.

Napomena: maslac od lješnjaka dobijete na način da pečene lješnjake stavite u multipraktik i miksate oko 10 minuta do smjese maslaca.