GASTRO

Frosé je ultimativni ljetni koktel koji je osvojio Instagram. Priprema je dosta jednostavna

FOTO: @thiswildamazinglife/@wearenotmartha

Zaleđeni rosé, jagode i limunov sok kombinacija su koja nam zvuči jako, jako dobro

Ljeto još uvijek traje, a mi još uvijek isprobavamo nove, zanimljive koktele koji će nas osvježiti u vrućim večerima. Jedan od njih primijetile smo na Instagramu, i odmah odlučile potražiti recept. Koktel nosi naziv Frosé (od frozen rosé), a njegova je glavna zvijezda rosé, uz dodatak leda, jagoda i limunovog soka. Trebat će vam, dakle, tek nekoliko sastojaka, a ni priprema nije previše komplicirana. Cijeli recept donosimo vam u nastavku.

Frosé

Sastojci

1 boca dobrog rosé vina
½ šalice šećera
250 g jagoda razrezanih na četvrtine
70 ml svježe iscijeđenog soka limuna

Priprema

Rosé izlijte u pleh koji može stajati u zamrzivaču. Ostavite da se hladi barem šest sati (zbog alkohola se ni nakon tolika neće u potpunosti ukrutiti).

U manju posudicu stavite pola šalice vode i šećer, pa pustite da zavrije. Stalno miješajte kroz tri minute dok se šećer posve ne otopi. Dodajte jagode, posudicu maknite s vatre i pustite smjesu da odstoji barem 30 minuta, kako bi se upila aroma jagode. Nakon toga, sve skupa procijedite i pustite da se ohladi kroz novih 30 minuta.

Zaleđeni rosé prebacite u blender, dodajte limunov sok, sirup od jagode te šalicu usitnjenog leda. Blendajte dok ne dobijete glatku teksturu. Blender zatim prebacite u zamrzivač na 25 do 35 minuta i još jednom izblendajte. Sevirajte u čaši po želji.