GASTRO

Ako vam se jede nešto na žlicu, probajte indijsko varivo dahl. Imamo par lakih recepata

FOTO: Alesia Kozik/Pexels

Možete ga pripremiti kao samostalni obrok ili prilog

Nije tajna da Super1 redakcija voli kuhati. U hladnijim se mjesecima posebno bavimo toplim, krepkim jelima na žlicu; prošli smo tjedan pisali kako pripremiti ukusnu talijansku ribollitu, a danas vas želimo ohrabriti da se okušate u pripremi tradicionalnog indijskog dahla. Riječ je o varivu od leće, đumbira, luka, kurkume i cijelog niza začina tipičnih za to podneblje, poput garam-masale i čilija.

Dahl možete jesti kao samostalno jelo, ali odlično će funkcionirati i uz rižu, naan ili čak prepečene tortilje i kruh. Ovo je vegetarijansko (i gotovo uvijek vegansko) jelo vrlo jednostavno za pripremu, ali i jako bogato okusom zbog čega ne sumnjamo da će vas zaintrigirati. U nastavku vam donosimo nekoliko detaljnih video recepata koji će vas uputiti u proces pripreme.