NOVI MENI

Ako danas nemate ručak, predlažemo novi jesenski meni u restoranu El Toro. Ima i novih slastica

Ražnjići od black tiger kozica, juha od muškatne bundeve, glazirani iberico obrazi i domaći ravioli punjeni kozicama, koprom i ginom

U El Toro restoranu nikada nije dosadno. Unatoč svojem gastrotainment konceptu koji podrazumijeva pretvaranje restorana u noćni bar i mjesto za provod, kuhinja chefa Maria Mihelja je izuzetno ozbiljna, elaborirana i promišljena, a s hladnijim jesenskim danima došlo je vrijeme i za predstavljanje novog sezonskog menija.

ŠTO KAŽE CHEF MARIO MIHELJ

Tiradito tuna

“Jesen i zima meni osobno donose određene radosti u kuhinji, predstavljamo zapravo prvi dio jesensko-zimskog menija, do proljeća ćemo još nekoliko puta nadopunjavati meni, a na njemu će se naći još svašta zanimljivo. Želimo da našim gostima nikad ne bude dosadno i da uvijek mogu probati nešto novo. Naravno, neka signature jela koja su omiljena među našom publikom poput lososa na kvinoji ne mičemo iz karte jer bi mogla nastati prava pobuna.

Guste i kremaste juhe, kreme i pirei od korjenastog povrća, kisele kombinacije povrća, spora i duga kuhanja velikih komada mesa, sve je to inspiracija za novi meni. Namirnice su poznate, ali uvijek u njima tražim nešto novo i pokušavam dobiti neku drugu dimenziju okusa. To je kao i seks, sve već unaprijed znamo, ali ipak se trudimo dodati još nešto novo da bi bilo zanimljivo.”

Tomahawk

Jela koja su tako s jeseni postala dio El Toro menija su od predjela Korean beef tacos, tacos s mariniranim listićima teletine, ljubičasti kupus, mlada salata i jogurt dresing, zatim tuna tiraditogdje imamo mariniranu svježu tunu na kremi od indijskih oraščića i kumina, s marinadom od bilja i agruma, uljem mladog luka i garnishem svježeg povrća i bilja.

Korean beef tacos

Beef carpaccio i ražnjići od black tiger kozica s hrskavim kikirikijem, listom korijandera, limetom i slatko-ljutom majonezom. Tu je i prava jesenska juha od muškatne bundeve s karameliziranim čili orasima, bučinim uljem i kremom od gorgonzole dulce.

Beef carpaccio
Ražnjić kozica

Prave senzacije nalaze se među glavnim jelima, tako se na meni vratila varijanta glaziranih iberico obraza koji su brezirani te zapečeni i idu uz kremasti pire od muškatne buče, cvjetove brokule iz woka, mladu salatu i demi-glace umak. Tu je iDouble black burger,burger od black angus beefa i obraza crne svinje s cheddar sirom, mango rum bbq umakom, kremom od kikirikija i pancete, ukiseljenom ljutikom i mladom salatom.

Iberico obrazi i domaći ravioli

Tu su i domaći ravioli punjeni kozicama, koprom i ginom,na kremi od brokule, limuna i indijskog oraščića s mladom salatom i pecorino sirom, a na meniju se našlo i jedno rustikalno jelo koje iznenađuje prije svega svojim domaćih izgledom, ali savršenim okusom – janjeći zapečeni cassarole – janjeća koljenica zapečena s korjenastim povrćem, te kremastim palenta s biljem i mascarpone sirom.

Janjeći cassarole

Novost je i zapečeni jastog iz krušne peći s grill mariniranim povrćem i mladom salatom, dresing s pečenim češnjakom i dimljenom paprikom, a od velikih komada mesa tu je i Tomahawk steak, mokro zrenje 21 dan.

NOVI DESERTI

Mango lješnjak

No nije samo novi meni novitet kod El Tora, otkad se ova vesela, ali itekako profesionalna ekipa vratila s ljetne stanke predstavili su i novog pastry chefa Luku Soptu koji je u sklopu novog menija predstavio i jesenske slastice. Tako dio novog menija čine i mango lješnjak, mousse od lješnjaka i karamele, krema i pire od manga, biskvit s krem sirom te kesten čokolada.

Kesten čokolada

Krema od kestena u hrskavoj čokoladnoj glazuri, čokoladna krema s narančom, pire od kruške i prhko čokoladno tijesto, a svoje mjesto na karti je našao i donut s kremom od bijele čokolade i limete, pistacijom i coulisom od borovnica koji je predstavljen u s klopu street food festivala Food Film Festival Zagreb.

Donut

Tijekom predstavljanja novog menija spomenut je i novi zanimljivi program srijedom “Tacos i sliders Wednesday” koji će svaku srijedu donositi okuse neke zemlje. Meni će uključivati dva tacosa i dva mini burgera (slidera) po osobi. Mislimo da nam svima skupa ostaje jedino da što prije posjetimo El Toro i uživamo u ovim slanim i slatkim božanstvima.