GASTRO

Acai zdjela je super doručak za ljeto. S ovih par fora recepata ćete je naučiti spremiti

FOTO: Jannis Brandt/Unsplash

Acai zdjela vrlo je dobra opcija za doručak, a možete ju jesti i kao užinu ili večeru

Zdjele (bowls) s granolom i svježim voćem, ili nekom sličnom kombinacijom sastojaka, već su godinama hit u svijetu. Uglavnom se konzumiraju u vrijeme doručka, i zahvalne su za pripremu; neće vam oduzeti previše vremena, a sastojke uvijek možete mijenjati i dorađivati. Među raznim varijantama zdjela, svojom se popularnošću posebno ističe Acai zdjela.

Nosi naziv prema jednom od svojih sastojaka, acai bobicama koje dolaze iz Brazila. Acai bobice svrstavaju se u superhranu jer su bogate antioksidansima, vitaminima, željezom, proteinima i vlaknima, a u zdjele se mogu stavljati svježe ili u prahu. Ovakav tip zdjele, za razliku od brojnih drugih, poput onih sa zobenom kašom, uvijek se servira hladan, zbog čega je idealan za ljeto. Kako pripremiti različite varijante acai zdjele, provjerite u nastavku.