FOTOGALERIJA

U Zagrebu je održan najšareniji Pride na biciklima. Imamo fotografije

Naš fotograf Sandro Lendler popratio je ovogodišnji zagrebački Pride Ride. Evo uvida u atmosferu i šarenilo na biciklima

“Kad smo prošle godine usred pandemije i neposrednih posljedica potresa krenule organizirati prvi Pride Ride, nadale smo se da ćemo ove godine u ovo doba živjeti bar malo bolje. Međutim, rješavanje temeljnih životnih pitanja građana Zagreba, uključujući pripadnike naše zajednice, ne pokreće se s mrtve točke” izjavile su organizatorice iz Ponosnog Zagreba koji okuplja neformalnu grupu LGBTIQ+ aktivistkinja i aktivista, a koji su ujedno inicijatori zagrebačkog Pride Ridea 2021. održanog danas.

Sandro Lendler

Kako bi obilježili Ponosne dane upravo je ovo jedan od događaja koji tim povodom organiziraju. Naime, Pride Rideom željeli su proslaviti i nedavnu presudu koja životnim partnericama i partnerima omogućuje pristupanje procjeni da postanu posvojiteljice, ali i izraziti zabrinutost zbog stava hrvatske Vlade, koja se na tu povijesnu odluku odlučila – žaliti. “Prvu godinu postojanja našeg kolektiva u javnom je prostoru nažalost obilježilo i propitivanje prava transrodnih, interspolnih i rodno varijantnih (TIRV) osoba na samoodređenje” govore i ističu kako ove godine zato posebni naglasak stavljaju na potrebu za sustavnim prepoznavanjem i ostvarivanjem njihovih prava.

Sandro Lendler

Za kraj, dodaju i kako im nedostaje druženje uživo za koje smo svi bili zakinuti uslijed pandemije, pa će se potruditi organizirati što više aktivnosti na otvorenom. “Vrijeme je za izlazak iz naših korona-brloga i šareno zauzimanje novih dijelova grada” poručuju iz Ponosnog Zagreba čija je povorka na biciklima krenula danas oko 17 sati iz Parka stara Trešnjevka rutom Ozaljska – Tratinska – Savska – Žerjavićeva – Baruna Trenka – Trg kralja Tomislava – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Vukovarska – Trešnjevački trg – Ozaljska (povratak u park), a cijelu atmosferu dodatno je zagrijao i koncert benda Pocket Palma. Atmosferu pogledajte u sklopu članka.

Sandro Lendler
Sandro Lendler
Sandro Lendler
Sandro Lendler
Sandro Lendler
Sandro Lendler
Sandro Lendler
Sandro Lendler

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba