AMERIKA

Bravo. U Americi je izglasan zakon koji će štititi kućne ljubimce od obiteljskog nasilja, prijetnji i napuštanja

Novi zakon o obiteljskom nasilju omogućava da žrtve zadrže svoje ljubimce

Znate koliko smo naklonjeni psima, a dokaz tome je i naša pet friendy atmosfera u uredu. U Americi je sada potvrđen i izglasan zakon koji je potpisao i predsjednik Trump, koji štiti kućne ljubimce u situacijama obiteljskih zlostavljanja, točnije, da žrtva može povesti svog ljubimca sa sobom u sklonište. Ovaj zakon prvi puta je spomenut 2014. godine, ali je tek sada i potvrđen.

Nužnost zaštite kućnih ljubimaca

Jedan od glavnih razloga nužnosti ovog zakona je, kako navode iz agencije Reach, činjenica kako mnogi ostaju u nasilnom odnosu zato što postoje prijetnje i njihovom kućnom ljubimcu. Zakon o PAWS-u za cilj ima pomoći kućnim ljubimcima kako bi i oni izbjegli zlostavljanje i napuštanje nakon raspada obitelji. Uz to se proširila i definicija riječi uhođenje koja sada uključuje ‘ponašanje koje uzrokuje da osoba osjeti strah od smrti ili ozbiljne tjelesne ozljede kod sebe ili svog ljubimca.”

Dodatna zaštita pasa i mačaka

View this post on Instagram

I Cimet je spremna za TMG Christmas party ? #christmas #puppy #gift #super1 #s1 #santaslittlehelper

A post shared by Super1 (@super1.hr) on

U novom zakonu također se zahtijeva da se financira veterinarska pomoć za zlostavljanu životinju te uspostavi savezni program potpore u iznosu od 3 milijuna dolara za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, kako bi lakše pronašli sklonište za svoje kućne ljubimce. Ova stavka poprilično je značajna, jer podaci pokazuju kako samo 3% skloništa za žrtve obiteljskog nasilja dopušta dovođenje ljubimaca, a oni su zapravo jedan od važnijih i boljih načina za rješavanje traume zlostavljanja.

Između ostalog u ovom zakonu uključene su i još dvije važne odredbe. Zabranjuje se uvoz, izvoz i klanje mačaka i pasa za ljudsku potrošnju što je još uvijek legalno u 44 države. Uz to se i zatvaraju rupe u zakonu koje omogućavaju borbe peradi.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba