REKLI SU DA NISAM SUPER

Profesor mu je rekao da ništa ne čuje i da nikad neće uspjeti. Danas dirigira najvećim orkestrima u zemlji

Tek mu je 28 godina, a Veton Marevci jedan je od najuspješnijih dirigenata u Hrvatskoj

U rubrici Rekli su da nisam super Super1 vam predstavlja svestrane talente, inspirativne ljude za koje ste možda čuli, možda ste ih vidjeli u gradu ili na Instagramu, ali o njima niste znali ništa.

Ime i prezime: Veton Marevci

Dob: 28

Trenutno boravim u: Zagrebu, polako spremam kofere za Split, a slobodno vrijeme provodim u najdražem Karlovcu gdje sam rođen.

sandro lendler

Bavim se: Kako bi moj dobar prijatelj rekao: “mahanjem štapića” ili dirigiranjem.

Do sad sam se bavio: Postati dirigent je kompleksan i zapetljan put, glazbenik mora proučavati i druga polja osim glazbe poput psihologije, filozofije i razvijati socijalne vještine. Osim bavljenja glazbom na raznorazne načine, zanimljive su mi prirodne znanosti, astrofizika, biokemijski procesi i slično. I košarka, samo košarka.

Prvu zadaću na akademiji je profesor prekrižio crvenom bojom, zgužvao list i rekao da ništa ne čujem i da neću nikad biti dirigent

Prvi put su mi ljudi rekli da nisam super: Ni ne sjećam se koliko puta mi je rečeno da nešto ne mogu i vjerojatno nije posljednji put. Prvu zadaću na akademiji je profesor prekrižio crvenom bojom, zgužvao list i rekao da ništa ne čujem i da neću nikad biti dirigent. Dirigent je izuzetno stresna profesija, posebno na početku karijere, a kao mladom dirigentu više puta mi je rečeno da ne radim dobro, ili još gore, da neću nikada raditi dobro.

sandro lendler

Nisam vjerovao jer: Znam koliko sam truda i rada uložio u brušenje svojih vještina. S razlogom sam tu gdje jesam i ne sumnjam da će mi karijera ići uzlazno ako se držim istih principa i radnih navika. Osim toga, onaj koji govori protiv drugoga, ponajviše govori o sebi.

Dokazao sam im da sam super tako što sam: Dirigirao najvećim orkestrima u zemlji više puta. Ali nisam dokazivao njima nego sebi.

Super stvari na kojima trenutno radim su: Noć filmske glazbe 29.8. na otvorenoj pozornici na Prisavlju s HRT Orkestrom. Na programu su hitovi filmske glazbe poput Gospodar prstenova, Star Wars, Pirati s Kariba, izuzetno atraktivan program s kojom završavamo ovu nesretnu COVID sezonu, u želji za novom, sretnijom i bogatijom sezonom.

sandro lendler

Moj rad možete vidjeti: Na koncertu 29.8. na Prisavlju, od listopada u HNK Split, a virtualno se svakodnevno družimo na Facebooku i Instagramu.

*Zahvaljujemo Teatru &TD na ustupljenom prostoru za fotografiranje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba