PRIČA

Patrizia Reggiani provela je 18 godina u zatvoru zbog ubojstva supruga. Sad će je utjeloviti Lady Gaga

Upravo se snima film o dinastiji Gucci pa smo se prisjetile tko su bili gospođa i gospodin Gucci

Jučer su medije zatrpale prve fotografije sa snimanja filma House of Gucci koje se trenutno odvija u Italiji. Ono što za sada znamo je to da ga je režirao Ridley Scott, a 2017. godine šuškalo se da ga je trebao snimiti poznati kineski redatelj Wong Kar-Wai. Tajming je bio idealan jer je Patrizia Regianni poznatija kao Crna udovica baš tada odslužila zatvorsku kaznu za ubojstvo svog supruga, međutim Kar-Wai je od filma tada ipak odustao.

Četiri godine kasnije, Scott je upregnuo i angažirao pop divu Lady Gagu da utjelovi Patriziju. Ulogu Maurizija dodijelio je američkom glumcu Adamu Driveru i moramo priznati da je odabir glumaca već na prvu privlačan. Dok čekamo film prisjetimo se malo obitelji Gucci i tijeka njihovog braka koji je za Maurizija završio najgorim mogućim ishodom.

KĆI VOZAČA KAMIONA I MAJKE PRALJE

O Patriziji Reggiani malo se zna, a pogotovo o životu prije udaje za Maurizzija Guccija. Kći vozača kamiona i majke pralje u obitelj Gucci ušla je 1973. godine i ubrzo su postali jedan prvih moćnih celebrity parova u Italiji. S njim ima i dvije kćeri, Allegru i Alessandru te se sve činilo idilično do svibnja 1985. godine kada ju je Maurizio zauvijek napustio. Otišao je na kratko poslovno putovanje s kojeg se nikada nije vratio.

Iza njih je tada bilo 12 godina braka, a nakon njegovog odlaska Patrizia je potpuno zastranila, oboljela je od tumora na mozgu, no uspjela se oporaviti. Poznato je da ju je Maurizio ostavio zbog mlađe žene, uspješno su se rastali te je plaćao 500 tisuća dolara alimentacije godišnje, a Patrizia je onda odlučila da to nije dovoljno. Ljutita je, pisali su mediji, hodala je uokolo pitajući ljude tko bi ubio njezinog supruga dodajući da ona to sigurno sama ne bi mogla napraviti. Na kraju je uspjela naručiti njegovo ubojstvo za koje je izdvojila 300 tisuća eura.

NIKAD SE NIJE ODREKLA GLAMURA

View this post on Instagram

A post shared by Cornucopia (@popcornucopia)

Tumor na mozgu sigurno nije olakšao cijelu situaciju, ali ga je na sreću preživjela bez nekih većih posljedica, a ono po čemu je danas najviše pamtimo je upravo narudžba ubojstva vlastitog supruga. Iako je negirala svoju uključenost u taj krvavi čin, 1998. godine optužena je i osuđena na 29 godina zatvora. Tijekom suđenja zaradila je nadimak Crna Udovica, a 2000. godine sud u Milanu joj je smanjio kaznu na 26 godina. Na kraju je odslužila samo 18 godina, a svoj boravak u zatvoru opisala je kao mirno razdoblje u kojem je bila posvećena vrtlarenju.

Glamura se nikad nije htjela odreći, na svako suđenje je dolazila odjevena u Gucci od glave do pete, a njezina izjava da bi radije plakala u automobilu Rolls Royce nego bila sretna na biciklu ostala je zapamćena i dan danas. Patrizia ima 72 godine, a za časopis The Sun izjavila je da želi živjeti miran život okružena ljudima koji je cijene zbog onoga što je, a ne zbog onoga što ima danas. Je li to samo izjava za medije ili stvarna želja, možemo samo nagađati.

MAURIZIO JE POČEO RADITI S 15 GODINA

Maurizio Gucci rođen je 1948. godine u Firenzi. Otac mu je bio Rodolfo Gucci kojeg je Maurizio naslijedio nakon smrti 1983. godine. Dobio je većinski dio u tvrtki i pokrenuo pravni rat protiv svojeg ujaka Alda Guccija da bi 1988. godine prodao skoro pola carstva investitorskoj tvrtki Investcorp koja je bila vlasnica kuće Tiffany. Rane 90-te za Gucci su bile kobne i Maurizio je prozivan za abnormalno trošenje novaca, a 1993. godine prodao je sve svoje dionice za 170 milijuna dolara gore navedenoj tvrtki. Godinu i pol nakon toga, 27. ožujka ujutro usmrtio ga je nepoznati čovjek dok je ulazio u zgradu u kojoj je radio u Milanu.

Reggiani i Gucci bili su u ranim 20-ima kad su se upoznali na zabavi milanske elite. Unuka osnivača kuće Gucci zaslijepila je Patrizijina ljepota koju je opisao kao onu Elizabeth Taylor, piše Forbes. Njih dvoje vjenčali su se 1972., usprkos protivljenju Guccijevog oca Rodolfa i izgledali su poput najljepšeg svjetskog para. Prema navodima časopisa The Sun, Patrizia je bila uvjerena da je luzer jer je vozio neki mali automobil, ali ga je uskoro nagovorila da nabavi Ferrari. Blaženstvo je trajalo nešto više od desetljeća, a onda se sve raspalo.

Gucci je jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih luksuznih brendova na svijetu danas. Kuća osnovana u Firenci 1921. godine, poznata je po eklektičnim i modernim kreacijama koje predstavljaju vrhunac talijanske izrade i nenadmašnost u kvaliteti, pridaju velikoj pažnji detaljima i maštovitom dizajnu. Danas Gucci nastoji redefinirati luksuz za 21. stoljeće, ambiciju koju od 2015. vodi tandem kreativnog direktora brenda Alessandro Michele i njegovog izvršnog direktora Marca Bizzarrija. Šarena, romantična, poetična i čarobna, Micheleova jedinstvena vizija naišla je na goleme kritike, iako je on istovremeno stvarao autentičnu emocionalnu vezu s mlađim kupcima i na kraju stvorio jedan od najpopularnijih brendova na svijetu. Točnije, prema Lyst Indexu Gucci je u drugoj polovini bio najpopularniji brend na svijetu.

U 2017. godini, u skladu s predanošću Keringa (tvrtka koja okuplja luksuzne svjetske brendove uključujući i Gucci) prema odgovornim poslovnim praksama, Gucci je predstavio i desetogodišnji plan održivosti koji se fokusira na stvaranje pozitivnog utjecaja na okoliš i društvo, koji je izložen u platformi Gucci Equilibrium. Ove godine Gucci slavi stoti rođendan, a Alessandro Michele već šestu godinu pomiče granice u modnom svijetu. Iako mislimo da je već pokazao najbolje što može za modnu kuću Gucci uvijek se radujemo novim kolekcijama i novim reinterpretacijama najpoplarnijih mokasina na svijetu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube