GIRL POWER

Ova Zagrepčanka ima 51 godinu, vježba otkad zna za sebe, a svojim treninzima motivira baš sve generacije

Nataliji Brkić vježbanje je dio života, a svojim online aktivacijama želi motivirati sve nevezano za godine. Razgovarale smo s njom

“Ako mogu ja s 51 godinom, onda možeš i ti.” S tom porukom i popratnim video treningom, Natalija Brkić privukla je našu pažnju u Super1 Facebook grupi #imamcelulit gdje nerijetko motivira sve prisutne na aktivan život i vježbanje. Tim povodom mi smo je odlučile kontaktirati ne bismo li doznale više o njezinim životnim, ali i vježbalačkim navikama te sjajnoj liniji koju nismo mogle ne primijetiti.

“Za početak, vježbam otkad znam za sebe. Još u ranom djetinjstvu u Njemačkoj, sestra i ja smo znale plesati balet po sobi i radile predstave. Kasnije sam se pridružila i plesnoj skupini Tihane Škrinjarić, a već s 18 godina počela voditi treninge. U pitanju su bili jazz dance, pilates, kasnije i aerobik koji je 80-ih godina bio tek na začetku. Danas također vodim pilates i aerobik koji su stalno podložni promjenama. No, to je razumljivo jer klijenticama kontinuirano moram osigurati nešto novo, dinamično i zanimljivo. Vodim treninge tri puta tjedno u svom wellness centu u Zagrebu i moram priznati da su mi klijenti razni, od 22 do 60 godina” objašnjava Natalija koja je prije točno dva dana navršila 51 godinu.

Aleksandar Selak

Kaže mi kako jako voli voditi treninge, da joj je atmosfera vrlo prijateljska te da nema problema s redovnim dolascima klijentica. Za sebe će reći kako u vježbanju nije fanatična, ali je redovita, a fokusira se nerijetko na one točke na tijelu koja smatra da treba popraviti. Dodaje kako nije jednako motivirana svaki dan i da je to normalno kod svih vježbača, ali ima razne tehnike kako se natjerati. Vesele je u biti, kaže, rezultati koji se nakon treninga pojave u obliku boljeg raspoloženja, lakoće, snage koju dobije kroz ciljano vježbanje, a tu je naravno i onaj fizički izgled.

Pitam Nataliju i kako motivira ljude da počnu vježbati, ali i svoje vježbače da ostanu ustrajni, odnosno da ne odustanu. “Znam reći ženama kad nisu motivirane da ne misle previše nego da jednostavno krenu s vježbanjem i da nadmudre same sebe. Rezultat se mora pojaviti, a ponekad to bude i jako brzo vidljivo.” No, govori ponosno i kako se nerijetko zna dogoditi baš suprotno, odnosno da ponekad one motiviraju i nju.

Aleksandar Selak

“Jako volim motivirati žene, strašno me to veseli, kada vidim da sam uspješno razbila predrasude i razne neistine oko tjelovježbe, pa i prehrane” nastavlja Natalija koja osim u svom wellness centru treninge redovito vodi online na Facebooku gdje joj se možete pridružiti i vi te pitati je sve što vas zanima na tu temu. U cijelom tom procesu i načinu života, Natalija ističe i prehranu kao krucijalni faktor napretka. Govori kako jede zaista sve, ali količinski s godinama sve manje.

Naglašava kako je kalorijski unos jako bitan, ali i koliko smo aktivni preko dana te da moramo promišljati o sebi i imati sebe na prvom mjestu općenito u životu. Ističe kako se prehrana mora balansirati prema načinu vođenja života i uzeti u obzir ono što želimo zapravo postići s vlastitim tijelom. Za kraj, Natalija otkriva i kako je sama u svom životu imala nekoliko prekida od vježbanja, što je sasvim uobičajeno kod redovitih vježbača. Pritom misli na periode kada je rodila dvoje djece, na ratno stanje, ali unatoč svemu, dodaje kako se uvijek trudila voditi brigu o sebi – a to savjetuje i svima drugima.

Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube