GIRL POWER

Margaret Zhang postala je najmlađa urednica časopisa Vogue ikad. Evo što znamo o njoj

Kineskinja Margaret Zhang u 28. je godini postala urednica kineskog izdanja časopisa Vogue

Lijepe vijesti stižu iz Kine. Kineskinja Margaret Zhang, rođena u Australiji postala je najmlađa urednica časopisa Vogue. Kako navodi britanski Vogue, Anna Wintour je objavila kako je oduševljena što je upravo Margaret postala nova urednica kineskog izdanja časopisa Vogue. Dodala je da su njezino internacionalno iskustvo, veliki raspon interesa i digitalna stručnost savršena kombinacija za poziciju.

Li li, direktorica Condé Nasta u Kini izjavila je da Margaret razumije trendove nove generacije i posjeduje poslovnu sposobnost koja je potrebna te ima savršen uvid u nove digitalne platforme. Smatra da će njezina kreativnost i inovativnost u definiranju novih medijskih pristupa donijeti globalnu modu u Kinu, a kinesku kulturu odvesti u ostatak svijeta.

Zhang je uvijek sjedila u prvim redovima modnih revija, a i velika je miljenica fotografa uličnog stila. Njeguje minimalizam, ali i eklektičan osjećaj za stil i jako često mijenja boju kose. Koliko je popularna dokazuje i preko milijun pratitelja na Instagramu, a u njezinoj biografiji možete naći i redateljsko iskustvo, naime napisala je scenarij naslova Number 65 u kojem govori o odnosima majke i kćeri u Kini. Osim toga ima iskustvo kreativne direktorice, fotografkinje, stilistice, književnice i modela.

U 2016. godini napravila je dvije digitalne naslovnice za Vogue ME China, a ujedno je i suosnivačica tvrtke Background, globalne kompanije za konzultacije koja je usko surađivala s divovima kao što su Airbnb i YouTube, te modnim brendovima Moncler i Mulberry.

View this post on Instagram

A post shared by Margaret Zhang 章凝 (@margaretzhang)

Margaret i dalje živi u Sydneyu gdje je i odrasla, iako je posljednje vrijeme provodila i u New Yorku iz kojeg je svakih šest tjedana putovala u Kinu. Plan joj je preseliti se u Peking čim se utiša pandemija. Zhang svoje nove odgovornosti vidi i kad je u pitanju kineska publika, ali i onda globalna i vjeruje da je međunarodno iskustvo presudno da bi ih sve i ostvarila. “Puno konteksta o Kini je posve izgubljeno i često se na nju gleda kao na monolitni entitet. Mislim da Vogue China ima neizmjernu platformu za komuniciranje o poznatim individuama, ali i o ostalim građanima koji možda nisu svima poznati. Postoji ogromna prilika da uz modne, istaknemo i lokalne talente u filmu, glazbi i likovnoj umjetnosti i dovedemo ih na globalnu scenu”, zaključila je Zhang.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube