GIRL POWER

Kako je Meghan Markle najnovijim izdanjem odala počast sutkinji Ruth Bader Ginsburg

Nosila je majicu i zaštitnu masku s Etsyja

Ruth Bader Ginsburg, poznata sutkinja američkog Vrhovnog suda preminula je u rujnu u dobi od 87 godina. RBG je kroz proteklo stoljeće pa sve do danas bila velika feministička ikona i borkinja za ženska prava, a dugo se borila s rakom gušterače koji na kraju nije uspjela pobijediti. Nakon njene smrti, društvene su mreže i medije preplavile poruke sjećanja na čuvenu sutkinju koja se tijekom svoje karijere intenzivno borila za ravnopravnost spolova, pravo izbora kad je u pitanju pobačaj, a u brojnim je slučajevima s tom tematikom pobjeđivala i prije no što je postala sutkinja Vrhovnog suda.

Počast su joj odale i brojne poznate ličnosti među kojima je posljednja Meghan Markle. Markle je tijekom vikenda gostovala u podcastu Teenager Therapy u kojem je govorila o tome da je prošle godine bil najzlostavljanija osoba u javnom prostoru te kroz svoje iskustvo objasnila kakav utjecaj na mlade mogu imati društvene mreže.

View this post on Instagram

Teenager Therapy x Harry and Meghan Some of the sweetest and most genuine people out there. Extremely thankful they were interested in our work and took the time out of their day to support us. #teenagertherapy #princeharry #meghan #dukeandduchessofsussex #dukeofsussex #duchessofsussex #worldmentalhealthday

A post shared by People Like Us (@teenagertherapy) on

Nakon gostovanja, na Instagram profilu Teenager Therapyha pojavila se fotografija na kojoj Meghan i Harry poziraju s autorima podcasta, a na njoj vidimo i što je Meghan nosila. Kao što to često čini, svojom je kombinacijom poslala snažnu poruku o Ruth Bader Ginsburg. Na majici su joj stajali njeni inicijali RBG, a na zaštitnoj maski pisalo joj je “when there are nine” odnosno “kad ih bude devet” što je bio slavan odgovor RBG na pitanje kada će biti dovoljno sutkinja u Vrhovnom sudu SAD-a (devet je ukupan broj sudaca koji tamo sjede).

Jako nam je fora i to što je Meghan ove komade nabavila od malih proizvođača na Etsyju i, čudno, još nisu rasprodani. Masku možete pogledati ovdje, cijena joj je 16 dolara, a majicu ovdje, njena je cijena malo manje od 25 dolara.

JustPoshStyle

FarrisBuilt

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba