ZDRAVLJE

Jeste li već koristile Pussypediju? Ova stranica daje odgovore na važna pitanja o ženskom zdravlju

Pussypedia je stranica koja odgovara na vrlo česta pitanja o reproduktivnom i spolnom zdravlju, a članke prate divni crteži

Zoe Mendelson je novinarka iz Meksika koja je s prijateljicom Mariom Conejo pokrenula stranicu Pussypedia. Pussypedia odgovara na pitanja o reproduktivnom i spolnom zdravlju žena kroz provjerene članke. Radi se o besplatnoj enciklopediji na engleskom i španjolskom jeziku koja pomaže ženama da dobiju odgovore na neka poprilično česta, a uglavnom krivo odgovorena pitanja.

Informacije provjerene od strane stručnjaka

Sama stranica je nastala nakon što je Mendelson neuspješnim pretraživanjem pokušala doći do nekih odgovora. Pokrenula je crowdfunding kampanju na Kickstarteru i prikupila preko 20 tisuća dolara. Tekstove i informacije ne objavljuje samo Mendelson nego i njene kolegice novinarke, a kako tvrde u opisu stranice, sve što objavljuju je provjereno od strane ginekologa, stručnjaka te drugih izvora kao što su medicinski časopisi ili medicinske internetske stranice. Uz to, svaki tekst prije objave šalju prevoditeljima, lektorima i stručnjacima u tom polju kako bi bile sigurne da su informacije koje objavljuju točne i istinite. Također, naglašavaju kako Pussypedia nije zamjena za profesionalni liječnički savjet te da bi se svaka osoba u slučaju zdravstvenih problema prije svega trebala obratiti stručnjaku.

Na stranici objašnjavaju i kolika je važnost ovakve platforme za sve žene. Jedan od razloga je to što u vezi ženskog reproduktivnog zdravlja postoje brojna pitanja na koja se teško dobivaju točni odgovori, a posljedice loših postupanja mogu biti vrlo ozbiljne. Također, navode kako su istraživanja o ženskom zdravlju rijetka, a ona koja postoje o spolnom zdravlju uglavnom su fokusirana na potrebe heteroseksualnih muškaraca.

3D prikaz spolovila i prigodni crteži

View this post on Instagram

Feliz viernes • Happy Friday Art by: @annawandagogusey #pussypedia #knowyourbody #knowledgeispower

A post shared by Pussypedia (@pwordpedia) on

Uz odlične tekstove koji u nekim slučajevima komentiraju trendove kao što su parenje ili detoks vagine, svaki tekst je opremljen i odličnim umjetničkim radovima. Maria Conejo nagrađivana je umjetnica koja je zadužena za većinu naslovnih crteža na stranici, ali i njihovim društvenim mrežama, a uz nju se mogu naći i radovi drugih umjetnika u istom stilu. Na stranici se također nalazi i 3D prikaz čitavog ženskog spolovila kako bi korisnice lakše razumjele o kojem točno dijelu spolovila se radi.

Objašnjavaju i kako koriste riječ pussy koja za njih označava kombinaciju nekoliko pojmova. “Riječ vagina dolazi od latinske riječi koja znači držač mačeva. Ne sviđa nam se ideja da vagine postoje samo kao objekti za penise. Uz to, ako kažemo vagina, referiramo se samo na vaginalni kanal. A kada se referiramo na to, kažemo samo vagina. Ako čitavu stvar nazovemo samo vagina, ignoriramo mnoge važne dijelove, kao što je klitoris. Zato koristimo riječi pussy koja znači cijelu stvar.”

Stranica je otvorena i besplatna za sve korisnike, a ako želite sudjelovati u ovom projektu, možete se javiti da pišete za njih, možete donirati novac za razvoj projekta ili kupiti neki od njihovih proizvoda kako bi podržali njihov rad.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba