VIJEST

Deborah Dugan prva je žena nakon 62 godine koja će biti predsjednica Grammyja

Nakon 62 godine će na mjestu predsjednice i CEO-a Grammy nagrada biti žena, Deborah Dugan

Recording Academy, škola glazbenika i glazbenih profesionalaca koja organizira Grammy nagrade nakon 62 godine postojanja na čelo je postavila ženu, Deborah Dugan. Svoju ulogu će početi obnašati od 1. kolovoza i time zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Neila Portnowa koji je ovu ulogu obnašao od 2002. godine.

30-godišnja karijera u glazbenoj industriji

Prilikom objavljivanja nove titule, Dugan je za Variety izjavila kako je počašćena i spremna za svoju ulogu te kako joj je cilj davanje podrške i poticanje svi glazbenika i individualaca. Dugan inače ima dugu povijest u radu s glazbom. Svoju karijeru u glazbenoj industriji započela je skoro 30 godina radeći za SBK Records, nakon čega je osam godina u tvrtki Capitol Records radila kao CEO osam godina. Ulogu CEO-a imala je i u neprofitnoj tvrtki Red koju su inače osnovali Bono Vox i aktivist Bobby Shriver s ciljem borbe protiv AIDS-a.

Njena povezanost s glazbom prisutna je na mnogim razinama pa je tako bila predsjednica Disney Publishing Worldwide tvrtke pod vlasništvom Walta Disneyja u kojoj je bila zadužena za projekt od 13 milijardi kuna. Uz to je i dio odbora neprofitne organizacije The Moth koja promovira umjetnost kratkih priča i slavi različitosti. Za sebe kaže da je ljubiteljica elektroničke glazbe.

Dugan je bila uvrštena u Forbesovu listu 100 najsnažnijih žena, a Elle ju je uvrstio među žene koje pomažu promijeniti svijet. Za svoj humanitarni i društveni rad primila je Nelson Mandela Change-makers nagradu.

Ova odluka Recording Academyja stigla je nakon što su prošle godine na njihov račun pristigle mnoge kritike zbog nedovoljne reprezentacije žena u industriji, barem na vodećim pozicijama. Također im nije pomogao komentar trenutnog predsjednika Neila Portnowa koji je rekao kako se žene moraju više potruditi pa će onda tako imati veće šanse za visoke pozicije.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba