UPORNOST

Cipele kongreskinje Alexandrie Ocasio-Cortez završile su na izložbi. Postoji super razlog zašto

Ponekad i istrošene cipele mogu završiti kao eksponat na izložbi, posebno kada iza njih stoji ovako zanimljiva priča

Često volimo pogledati što nose poznate žene, a nekad se i političarke znaju naći na meti medija, posebno u Americi nakon posljednjih izbora. Tako je sada i izabrana kongreskinja Alexandria Ocasio-Cortez u fokusu zbog svojih cipela. Ovaj put se ne radi o Pradi ili Chanelu, već o njenim istrošenim cipelama.

Hodala je od vrata do vrata

View this post on Instagram

We can’t think of a better example of fashion from the frontline: U.S. Representative-elect Alexandria Ocasio-Cortez of New York’s 14th district has loaned us her first pair of campaigning shoes. “I knocked doors until rainwater came through my soles,” she tweeted back in June. These shoes represent the hard work, dedication, determination, and commitment of the youngest woman ever elected to Congress ??? Thank you @ocasio2018 for being part of “WOMEN EMPOWERED: Fashions from the Frontline.” ??? Exhibit opens December 6 (with reception 5-7 PM) on Level T of the Human Ecology Building ✨ #frontlinefashions #cornellcostumecollection #campaignshoes #alexandriaocasiocortez #empoweredwomen

A post shared by Cornell Costume Collection (@cornellcostumecollection) on

29-godišnja Alexandria primila je velike kritike zbog nošenja skupe odjeće na fotografijama i navodnog pretjerivanja o svojoj financijskoj situaciji. No, davno prije nego su počele izlaziti njene fotografije iz Kongresa i prije nego su joj mediji počeli objašnjavati gdje mora kupovati ili kako se oblačiti, ona je radila na tome da bude izabrana.

Kako bi to na kraju i postigla, doslovno je hodala od vrata do vrata u svojoj četvrti New Yorka i molila građane da glasaju za nju. Kao i svakoj osobi u takvoj situaciji, trebale su joj udobne cipele. Upravo te cipele danas su postale dio izložbe u Cornell Costume and Textile kolekciji u New Yorku pod naslovom “Snažne žene: Moda iz prvog reda”.

Izložba će se otvoriti u prosincu i fokusirat će se na javne ustanove kao što su sportske arene, ulice, pozornice, akademije i vlada. Razlog za to su što u svakom od tih prostora žene morale boriti da dobiju svoju poziciju, da budu viđene i da se čuje njihov glas.

Još neki komadi u izložbi pored kojih će se nalaziti Alexandrine cipele su poznati ovratnici Ruth Bader Ginsberg, suknja koju je nosila prva američka odvjetnica Janet Reno, mnoge haljine koje su nosile sufražetkinje i mnogi drugi eksponati.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba