VIJEST

Angelina Jolie otvorila je službeni YouTube kanal na kojem dijeli aktivističke govore i promovira prava žena

Svoj aktivizam odlučila je promovirati i na YouTubeu

Poznata glumica pokrenula je YouTube kanal, ali izgleda da na njemu neće objavljivati videe iz njenog svakodnevnog života kao što to uglavnom biva kod ostalih poznatih ličnosti, već je odlučila iskoristiti taj internetski prostor za nešto ozbiljnije teme. Prvi video je njen zaključni govor na General Assembly Ministerial sastanku iz ove godine u kojem govori o tome kako su žene i djevojčice i dalje najčešće žrtve rata.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6Q3To7Asyk

U svom govoru objašnjava kako vjeruje u mirno rješavanje sukoba te važnost djelovanja na temelju principa koje promoviraju, misleći pritom na vjerovanje da su sve žene i svi muškarci rođeni slobodni. Spominje također važnost prava manjina i izbjeglica te usmjerava pozornost na činjenicu kako su mnoge žene u izbjeglištvu silovane, seksualno zlostavljane te da prolaze kroz mnoge druge poteškoće zbog svog spola i roda. Video traje 15 minuta.

https://www.youtube.com/watch?v=ZNiyhW9NfX0

Drugi video koji je objavljen na kanalu je također njen zaključni govor, ali iz 2017. godine na događaju za žene u organizaciji Hollywood Reporter magazina. Ovaj video je nešto kraći, traje oko šest minuta i bavi se važnom temom zastupljenosti žena i njihovim mogućnostima. U videu komentira kako su mnoge žene ignorirale svoje kreativne sposobnosti jer su morale staviti obitelj na prvo mjesto, ali da sve imaju pravo razmišljati i postupati slobodno na temelju svojih ideja.

Izgleda kako YouTube kanal Angeline Jolie neće imati puno zajedničkog s kanalom Victorije Beckham ili Jennifer Lopez, barem što se tiče tema, ali to je ipak Angelina Jolie. Uz to, u ova dva tjedna prikupila je tek nešto više od osam tisuća pratitelja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba