GIRL POWER

Ako vam danas treba samo malo motivacije, poslušajte govor koji je Meghan Markle održala za UN

Poslala je moćnu poruku djevojkama diljem svijeta

U sklopu UN-ove inicijativa Girl Up ovaj je tjedan održana konferencija na kojoj se govorilo o temama rasnih i rodnih nepravdi. Utjecajna imena govorila su o posjedovanju oružja, metalnom zdravlju i potrebnoj reformi pravnog sustava, a među njima je bila i Meghan Markle.

Njezin je zadatak bio uputiti ohrabrujuću poruku djevojkama diljem svijeta, a neki već tvrde da je to učinila najmoćnijim govorom do sada. U njemu citira Dalai Lamu, navodi novozelandsku premijerku Jacindu Ardern kao i zvijezdu ženskog NBA-a Mayu Moore, kao svoje velike uzore, a djevojkama poručuje da su one te koje mijenjaju svijet.

“Svi oni u velikim dvoranama i hodnicima, na pozicijama moći – od onih koji pišu zakone do svjetskih vođa i direktora – svi ti ljudi ovise o vama više nego što ćete vi o njima ikad u životu. I oni to znaju. Međutim, mnogi od njih, bolji ili gori, ne slušaju vas dok nisu na to prisiljeni. Jer status quo je najlakši izgovor,” poručila je djevojkama i dodala da bijes i ljutnju koju osjećaju prošire, dodaju joj suosjećanje i vođene time počnu mijenjati svijet. Cijeli govor pogledajte ispod.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba