GASTRO

Zbog stranice Chef kuha doma ne prestajemo s isprobavanjem novih recepata. Izdvojile smo najzanimljivije

FOTO: TMG CREATIVE

Hrvatski chefovi nastavljaju nesebično dijeliti svoje kulinarsko znanje i predlagati nam fantastične opcije obroka

Chef kuha doma jedan je od posljednjih domaćih gastro projekata koji su nastali uslijed pandemije koronavirusa. Većina nas se nalazi u izolaciji, odlasci u restorane nisu opcija, ali sve to ne znači da se moramo odreći vrhunski pripremljenih jela. Štoviše, brojni hrvatski chefovi, kao što su Marin Rendić, Mate Janković, Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin, putem ovog projekta dijele svoje recepte i tehnike pripreme.

Facebook stranica Chef kuha doma u kratkom je roku prikupila preko 35 tisuća pratitelja, koji marljivo rekreiraju recepte i dijele dojmove. Mnogi od njih su i nama privukli pažnju, a koji su nam se učinili najzanimljivijima i koje ćemo prve pokušati napraviti, provjerite u nastavku.

Krpice sa zeljem

Izolaciju možete iskoristiti i za rekreiranje nekih tradicionalnih recepata, kao što su krpice sa zeljem. Na ovoj ih je stranici pripremao Marin Rendić, chef zagrebačkog restorana Apetit by Marin Rendić.

Posted by Chef kuha doma on Sunday, April 5, 2020

Špageti s dagnjama

Celebrity chef Mate Janković jedan je od najrevnijih sudionika ove stranice, koji neumorno snima recepte za brojne zainteresirane. Posljednji je njegov objavljeni recept koncentriran na morsku namirnicu, dagnje, koje su prethodno dimljene. Uz prilog špageta i pregršt začina, ovo nam jelo izgleda jako, jako dobro.

MATE JANKOVIĆ

Dobra večer dragi naši,Nadamo se da uživate u Velikoj subotu🍷🥚Veselimo se i dalje primati vaše videe gdje kuhate kao naši Chefovi, a evo i jedan super morski recept našeg Mate Jankovića.👨🏽‍🍳Podijelite ovaj recept sa vasim prijateljima, naucite ih da ne morate vi. :)

Posted by Chef kuha doma on Saturday, April 11, 2020

Risotto s ciklom, gorgonzolom i kremom od pileće jetrice

Želite li se za ručak (ili večeru) potruditi mrvicu više, mogli biste se okušati u pripremi rižota prema receptu Belizara Miloša, chefa zagrebačkog restorana Agava. Recept za ovaj i izgledom i, vjerujemo, okusom očaravajući rižoto provjerite u nastavku.

https://www.facebook.com/chefkuhadoma/videos/312986146550744/

Pašticada

Kad Hrvoje Zirojević, chef restorana Laganini s Palmižane priprema pašticadu, možete biti sigurni da će ona biti potpuno drugačija od svake koju ste dosad probali. I to mislimo na najbolji mogući način.

HRVOJE ZIROJEVIĆ

Večer dragi naši,Hrvoje je pripremio nešto jako fino za vas!Dobar tek!

Posted by Chef kuha doma on Monday, April 6, 2020

Dekonstrukcija salate od šparoga s emulzijom od jaja

Ne dajte da vas pomalo komplicirani naziv jela zavara – ovaj recept doista nije toliko težak za napraviti. Za razliku od ostalih navedenih jela, ovo vam može poslužiti i kao doručak ili užina, a kako ga pripremiti, zna Ante Božikov, chef konobe Opat s Murtera.

ANTE BOŽIKOV

Dobro vam jutro dragi naši! Želimo vam dobar tek.. 🍳👨🏽‍🍳

Posted by Chef kuha doma on Wednesday, April 8, 2020